Νέα χαλάρωση των capital controls έρχεται μέχρι τέλους του μήνα, σύμφωνα με τον διευθυντή Χρηματαγορών και Κεφαλαιαγορών της Τράπεζας Αττικής, Μαρίνο Δαναλάτο μετά κι απ΄την αναβάθμιση από Moody’s.

Νέα χαλάρωση των capital controls ανακοίνωση ο κ. Δαναλάτος μετά την αναβάθμιση της Ελλάδας απ’ τον οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s.

«Μετά από καιρό o οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s αναβαθμίζει την Ελλάδα κατά δύο βαθμίδες και αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζει τη βελτίωση της Οικονομίας της χώρας μας», τόνισε ο Μαρίνος Δαναλάτος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά ενώ το χαρακτήρισε ως μια “θετική έκπληξη”.

Η αναβάθμιση σημαίνει ότι οίκος εκτιμά ότι η πορεία της βελτίωσης της οικονομίας είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις που έκανε και ο ίδιος στο παρελθόν. Και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση των capital controls μέχρι το τέλος του μήνα

Ο διευθυντής Χρηματαγορών και Κεφαλαιαγορών της Τράπεζας Αττικής, Μαρίνος Δαναλάτος σημείωσε επίσης πως σήμερα «οι αγορές μας δανείζουν με ονομαστικά επιτόκια του 2006 αν και είμαστε 12 με 13 βαθμίδες χαμηλότερα σε σχέση με το τότε καθώς κοιτούν την ανάπτυξη της Οικονομίας και τους ρυθμούς της».

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα αναβαθμίστηκε απ’ τον οίκο Moody’s κατά δύο βαθμίδες και συγκεκριμένα σε «Β3» από «Caa2» που ήταν προηγουμένως.

Σύμφωνα με τον οίκο Moody’s, οι προοπτικές παραμένουν θετικές και θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση αν οι μεταρρυθμίσεις αποφέρουν αποτελέσματα θετικότερα του αναμενομένου, οδηγώντας σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και σε ταχύτερη μείωση του δημοσίου χρέους, μέσα σε ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται αλλαγές στα capital controls | Πόσα θα μπορείς να “τραβάς” το μήνα;