Αναμένονται συναντήσεις των επιτελείων των δύο πολιτικών αρχηγών. Πιθανό το σενάριο να παραμείνουν βουλευτές των ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση, ωστόσο, παραμένει άγνωστο το πότε θα αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος απ’ την Κυβέρνηση. Ο τρόπος της αποχώρησης θα σηματοδοτήσει και τις εξελίξεις την επόμενη μέρα.

Σε περίπτωση που γίνει πραγματικότητα το διαζύγιο Τσίπρα- Καμμένου, τότε αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά.

Την ερχόμενη Τετάρτη, ο Πάνος Καμμένος συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ωστόσο, δεν έχει αφήσει να γίνει γνωστό το πότε και εάν θα αποχωρήσει απ’ την Κυβέρνηση. Το πιθανότερο σενάριο είναι η αποχώρηση να γίνει όταν θα υπερψηφιστεί η συνταγματική αναθεώρηση απ’ το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, κάτι που μπορεί να γίνει και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα στην εβδομάδα οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος αναμένεται να έχουν μια πρώτη -τουλάχιστον- κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ και τα επιτελεία των δύο πολιτικών αρχηγών θα έχουν επίσης σειρά συναντήσεων.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, και με δεδομένη την πολιτική θύελλα που έχει προκληθεί, ο Πάνος Καμμένος πρέπει να αποφασίσει και να γνωστοποιήσει:

  • Εάν θα αποχωρήσει απ’ την Κυβέρνηση και πότε θα γίνει αυτό.
  • Εάν θα θέσει κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών και αν θα ζητήσει από τους διαφωνούντες να παραδώσουν νωρίτερα την έδρα τους.
  • Να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει εάν παραμείνουν στελέχη του στην Κυβέρνηση μετά τη δική του αποχώρηση.
  • Να γνωστοποιήσει εάν τελικά θα καταψηφίσει ή όχι τυχόν πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση απ’ τη Νέα Δημοκρατία.

Όταν αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος, θα γίνει ένας ευρύτερος ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση, με ανοίγματα πρώτα απ’ όλα σε άτομα απ’ τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Για τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ακούγεται έντονα το όνομα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη. Φυσικά, με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε ποιος θα τοποθετηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο «τιμόνι» του υπουργείου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε ακόμα:

Στα άκρα οι σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου | Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ