Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας απ’ το βράδυ της Κυριακής

LIKE US ON FACEBOOK

Η «Βικτώρια» μπορεί να πέρασε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο καιρός θα φτιάξει. Συγκεκριμένα, έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας απ’ το βράδυ της Κυριακής.

Ο καιρός για σήμερα Σάββατο 15 Νοεμβρίου αναμένεται να είναι άστατος, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά της χώρας. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τη νέα ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook απ’ το βράδυ της Κυριακής αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Ο ίδιος προειδοποιεί ακόμη τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η επιδείνωση του καιρού θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Αρναούτογλου σχετικά με την πρόγνωση του καιρού αναφέρει:

«Προσοχή στα πρόσκαιρα μεν αλλά κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών της Κυριακής 17/11 προς τη Δευτέρα 18/11 στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στα Επτάνησα και στις παράκτιες περιοχές της υπόλοιπης δυτικής ηπειρωτικής χώρας!

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, χοντρικά γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής προς το ξημέρωμα της Δευτέρας και για περίπου ένα τρίωρο – τετράωρο θα πρέπει υπάρξει ένα πέρασμα από μπόρες και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές συνοδευόμενες και από ισχυρές ριπές νοτιοδυτικών ανέμων που πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τα 8-9 μποφόρ.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι με το έδαφος κορεσμένο πλέον ειδικά στη δυτική Ελλάδα από τις πολλές και έντονες βροχές των τελευταίων ημερών, η συνοχή του εδάφους έχει μειωθεί σημαντικά κι έτσι ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας σχετικά μικρής διάρκειας καταιγίδας με ισχυρές ριπές ανέμων, δέντρα με πολύ ρηχό και μαλακό ριζικό σύστημα (πχ η λεύκα) και με τις φυλλωσιές να μην έχουν πέσει ακόμα εντελώς, καθίστανται πολύ ασταθή και μη ανθεκτικά σε ανέμους. Καλό λοιπόν θα είναι να αποφεύγεται η διέλευση και το παρκάρισμα αυτοκινήτων κάτω από μεγάλα δέντρα κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων (δείτε την εκτιμώμενη ώρα εκδήλωσης τους και διαβάστε προσεκτικά για τις εντάσεις των ανέμων στον τίτλο του προγνωστικού χάρτη!».

Photo: Unsplash/Devon Janse van Rensburg
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved