Ακόμα τρεις νεκροί απ’ τον ιό του Δυτικού Νείλου. Οι θάνατοι φέτος στην Ελλάδα είναι επταπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι.

Όλο κι αυξάνονται οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου ενώ πλέον είναι 34 οι νεκροί από τον ιό, καθώς τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί είναι πλέον επταπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι, με τους επιστήμονες να επισημαίνουν ότι φέτος η κυκλοφορία του ιού άρχισε από τον Μάιο, νωρίτερα απ’ ότι γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμα 25 άνθρωποι, οι 15 από αυτούς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Ο ιός του Δυτικού Νείλου πλήττει κυρίως τις μεγάλες ηλικίες, καθώς όλα τα θύματα φέτος είναι άνω των 69 ετών.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 289 κρούσματα, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς έχουν παρουσιάσει συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Από αυτά σχεδόν τα 50 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Δυτική Αττική.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει πως κρίνεται αναγκαία αφενός η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας και αφετέρου η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών. Επίσης σημειώνει την ανάγκη τήρησης ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια.

Στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε πρώτη φορά κρούσμα το 2010. Η έξαρση του ιού ξεκίνησε το 2010 και συνεχίστηκε με γοργούς ρυθμούς.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του iPop.gr για τις πιο φονικές ασθένειες.

Διαβάστε την κατάσταση που επικρατούσε έναν μήνα πριν:

Αυξάνονται τα θύματα απ’ τον ιό του Δυτικού Νείλου: 21 νεκροί απ’ τις αρχές του 2018