Επτά φορές ισόβια στον serial killer της Κύπρου | Τι παραδέχτηκε ο ίδιος;

LIKE US ON FACEBOOK

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η δίκη του “Ορέστη”, του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά. Ο 35χρονος παραδέχθηκε και τους 7 φόνους, γυναικών και παιδιών. Επτά φορές ισόβια είναι η ποινή που επέβαλε το Κακουργιοδικείο Κύπρου στον serial killer για τους επτά φόνους που έχει ομολογήσει. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία της Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο επονομαζόμενος και “Ορέστης” παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας και παραδέχτηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για εκ προμελέτης θανατηφόρες κακώσεις σε πέντε γυναίκες και δύο κορίτσια, τις οποίες προηγουμένως είχε απαγάγει. Το Κακουργιοδικείο θα ανακοινώσει μέσα στην ημέρα την ποινή του.

Στην απολογία του, ενώπιον δικαστηρίου, ο serial killer λύγισε και με δάκρυα στα μάτια ανέφερε πως έχει διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, τα οποία και αναγνωρίζει.

Έχω διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Αναγνωρίζω τα εγκλήματα μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στο χρόνο. Μπορώ να βοηθήσω στην εξιχνίαση. Να παραδεχθώ ενοχή να μη ζημιώσω άλλο την Κ.Δ. Συγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων και στις ψυχές των θυμάτων. Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πως ένα μέλος της μπορεί να διαπράξει αυτή την πράξη. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση

Έθεσε ταυτόχρονα τον εαυτό του στη διάθεση της Αστυνομίας, για να τύχει ενδελεχούς μελέτης για αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον και ζήτησε συγγνώμη και για τη δική του οικογένεια.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, στο Δικαστήριο κατατέθηκε φωτογραφικό υλικό, ενώ αναφέρθηκε πως οι έρευνες διήρκησαν 68 ημέρες. Η αστυνομία κατέθεσε επτά διαφορετικούς φακέλους που αφορούν ξεχωριστά τις επτά δολοφονίες και ο ανακριτής της υπόθεσης ανέγνωσε στο δικαστήριο όλα τα γεγονότα, ενώ κατέθεσε και φωτογραφικό υλικό.

Η ποινή που του επιβλήθηκε

Ο δικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν τίθεται θέμα για την ποινή αφού προβλέπεται ποινή ισοβίων για κάθε φόνο.

Οι ποινές πέντε ισοβίων είναι διαδοχικές, που σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα βγει ποτέ από τη φυλακή και δεν θα έχει δικαίωμα προσφυγής στο Συμβούλιο επ’ Αδεία Αποφυλάκισης. Οι δύο ποινές ισοβίων, σύμφωνα με το sigmalive.com, θα συντρέχουν καθώς πρόκειται για εγκλήματα που έγιναν την ίδια χρονική στιγμή (μητέρες και παιδιά). Του επιβάλλονται επίσης ποινές για απαγωγές και άλλα αδικήματα.

Photo: Φιλελεύθερος
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved