Τι ισχύει στο καινούριο στην νέα πρόταση του κ.Μητσοτάκη για την εργασία που έχει γίνει θέμα συζήτησης σε όλη τη χώρα λίγες μετά την απεργία της Πρωτομαγιάς; Επιτρέπεται ή όχι κι αν ναι πως μπορεί να εφαρμοσθεί; Μιλήσαμε με τον εργατολόγο Γιάννης Καρούζο για να πάρουμε τις απαντήσεις που πρέπει να μάθει κάθε εργαζόμενος.

Ο γνωστός εργατολόγος ήταν κάθετος στο εάν επιτρέπεται να εφαρμοσθεί η επταήμερη εργασία, δηλώνοντας σίγουρος πως απαγορεύεται ρητά η εφαρμογή της πρότασης του κ.Μητσοτάκη. Ανέφερε επίσης, τι συμβαίνει στο εξωτερικό με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πλέκοντας το εγκώμιο του εργοστασίου Παπαστράτου και άλλων επιχειρήσεων «συνεχούς λειτουργίας».

Αρχικά ανέφερε:

Στην Ελλάδα ύστερα από την κύρωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας το 1993 με αριθμό 104 δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να μην δοθεί ρεπό στον εργαζόμενο είτε αυτός απασχολείται πενθήμερο είτε εξαήμερο. Άρα η επταήμερη εργασία απαγορεύεται με βάση Ευρωπαϊκή οδηγία και το αντίστοιχο προεδρικό διάταγμα που κύρωσε την οδηγία αυτή στη χώρα μας είναι το προεδρικό διάταγμα 88 του 1999

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί κανείς εργαζόμενος να δουλεύει ημερησίως πάνω 13 ώρες συνεχόμενες. Κι αυτό επίσης απαγορεύεται!», ενώ για τις επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται ως «συνεχούς λειτουργίας» υπογράμμισε πως «ακόμα και στις επιχειρήσεις που είναι οι περίφημες συνεχούς λειτουργίας ζαχαροπλαστεία, ραδιοφωνικοί σταθμοί, θέατρα και λοιπά ή στις επιχειρήσεις που προσθέτουν βάρδιες για να εργασθούν Σάββατο ή Κυριάκη σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η επταήμερη εργασία».

Επιπλέον, στο θέμα στις επιχειρήσεις «συνεχούς λειτουργίας» προσέθεσε και το εργοστάσιο Παπαστράτος που αποτελεί το κύριο επιχείρημα της ΝΔ για την εφαρμογή του νομοσχεδίου.

Αναλυτικά τόνισε:

Εκείνο που προβλέπεται και μάλλον έγινε στην υπόθεση Παπαστράτος είναι να προστεθούν βάρδιες απασχόλησης χωρίς όμως να καταστρατηγηθεί το πενθήμερο ή το εξαήμερο. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό

Ενώ παράλληλα μας επεξήγησε καλύτερα τι γίνεται σ’αυτή την περίπτωση και τι προβλέπεται με τα εξής λόγια «δεν σημαίνει δηλαδή ότι σε μια επιχείρηση που θέλει να γίνει συνεχούς λειτουργίας δηλαδή να δουλεύει η επιχείρηση 7 ημέρες, οι εργαζόμενοι ότι και οι ίδιοι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν 7 ημέρες. Πρέπει να προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους, ώστε αυτοί οι νέοι εργαζόμενοι να δουλεύουν πενθήμερο ή εξαήμερο».

Τέλος, έκλεισε με μια αναφορά στα δεδομένα που επικρατούν στο εξωτερικό και μας γνωστοποίησε πως παρόμοιο νομοσχέδιο έχει ψηφισθεί μόνο σε μία χώρα της Ευρώπης αναφέροντας ότι «στην Αυστρία ψηφίσθηκε νομοσχέδιο για την εργασία πρόσφατα. Το νομοσχέδιο αυτό κάνει λόγο για εργασία 60 ωρών ανά εβδομάδα και επρόκειτο να εφαρμοσθεί από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις».

Διαβάστε επίσης:

Έντονη αντιπαράθεση για την «επταήμερη εργασία» | Τσίπρας: «Οι προτάσεις του Μητσοτάκη μας οδηγούν στον 18ο αιώνα»