Άγνωστο παραμένει ακόμη ποιος κρύβεται πίσω απ’ το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ, καθώς δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης και αρκετοί φοβούνται ένα νέο χτύπημα. Πώς έδρασαν ο «Σγουρομάλλης» και ο «Ξανθός»;

Ποιος έχει την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό, ενώ η επίθεση θύμισε στην ΕΛ.ΑΣ. την επίθεση στο Εφετείο Αθηνών πριν από έναν χρόνο. Μια τέλεια “έκρηξη”, “επαγγελματική” που, όπως λένε, είχε ως στόχο να κατεδαφίσει το κτίριο. Οι ζημίες που άφησε πίσω ήταν πολλές αλλά ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει την ανάληψη της ευθύνης γιατί αν αυτή δεν γίνει, τότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και ο φόβος μιας νέας επίθεσης είναι υπαρκτός. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ έχουν 5 με 7 άτομα.

Συνολικά “στήθηκαν” τρεις ομάδες. Η μια που τηλεφώνησε σε zougla.gr και ΑΝΤ1 για να προειδοποιήσει. Η δεύτερη που προσέγγισε το σημείο και άφησε το σακίδιο με τη βόμβα και η τρίτη που θα παρέβαινε σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ο «Σγουρομάλλης» και ο «Ξανθός»

Σε δύο πρόσωπα φαίνεται πως επικεντρώνονται έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.  Το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. ανέλυσε τον ήχο και τη φωνή απ’ τα τηλεφωνήματα και διαπίστωσε πως πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα.

Μάλιστα φάνηκαν και τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν τα οποία έγιναν από το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων αυτών των δύο προσώπων, τα επίθετα που έφεραν είναι Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος. Οι εν λόγω ταυτότητες είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2017.

Διαβάστε αναλυτικά:

Οι δύο ύποπτοι για την επίθεση στον ΣΚΑΪ | «Ηθικός αυτουργός η Κυβέρνηση», λέει ο Αλαφούζος