Ένοπλη επίθεση σε εκκλησία της Βιέννης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Δελεμβρίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν 8 – 15 τραυματίες.

Επίθεση σε εκκλησία της Βιέννης έγινε σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο δράστες επιτέθηκαν σε μοναχούς της πόλης Strebersdorf.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση έγινε στις 13.30. Οι δράστες κατόρθωσαν να διαφύγουν και η αστυνομία ενημερώθηκε πολύ αργά.

Όταν η αστυνομία μετέβη στο σημείο και εντόπισε τους μοναχούς δεμένους και σοβαρά τραυματισμένους. Σύμφωνα με την αστυνομία, πέντε μοναχοί τραυματίστηκαν ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία, η οποία μάλιστα έχει ζητήσει από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από το σημείο και να μην πάνε εκεί για όση ώρα διαρκέσει η επιχείρηση.

Η αστυνομία της Αυστρίας αποκλείει το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης, και μίλησαν για ληστεία. Η συμμορία εισήλθε στην Μονή Maria Immaculata. Μόλις έδεσε και φίμωσε τους μοναχούς άρχισε να αναζητάει αντικείμενα αξίας.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές, οι ληστές διέφυγαν από το σημείο στις 16.27.

Οι αρχές δεν ανέφεραν αν οι δράστες είχαν οπλισμό μαζί τους.

Από όσα γνωρίζουμε τουλάχιστον ένας από τους δράστες ζητούσε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, ο ακριβής λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός. Αλλά απορρίπτουμε κάθε τρομοκρατικό χαρακτήρα

Από την Μονή έχουν εξαφανιστεί αντικείμενα αξίας. Βέβαια, η καταγραφή τους θα γίνει τις επόμενες ώρες.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συμμετέχει και το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Photo: Twitter