Κι ενώ οι Αρχές βρίσκονται ήδη επί ποδός λόγω των επεισοδίων των τελευταίων ημερών, τα ξημερώματα της Τετάρτης ομάδα ατόμων επιτέθηκε στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, επιτέθηκε με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, στο κέντρο της Αθήνας.

Εκτός απ’ τις μπογιές, η ομάδα πέταξε κι ένα καπνογόνο.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις από τη γύρω περιοχή και προχώρησαν σε οχτώ προσαγωγές.

«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε ο Αμερικανός πρέσβης στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ανάληψη ευθύνης απ’ τον Ρουβίκωνα

Σε ανάρτησή του σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο συνοδεύεται και από βίντεο της επίθεσης, ο «Ρουβίκωνας» στρέφεται εναντίον της αμερικάνικης πρεσβείας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μ’ αυτό τον τρόπο ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Στο βίντεο διακρίνονται μέλη της ομάδας με κράνη, να αποβιβάζονται από δίκυκλα και να πετούν μπουκάλια με μπογιές και καπνογόνο προς την οικία του πρέσβη των ΗΠΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=LFlnEZm2GEs

Η αναρχική ομάδα στην ανάρτησή της αναφέρει πως ο Δ. Κουφοντίνας «βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατά σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο».

«Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα», συνεχίζει ο «Ρουβίκωνας», συμπληρώνοντας πως «οι πιέσεις από την αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε».

Καταδικάζει το ΥΠΕΞ

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την επίθεση στην οικία του Αμερικανού πρέσβη.

Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβη της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

Θυμίζουμε πως πριν από περίπου τρεις μήνες άγνωστοι είχαν πετάξει καπνογόνο στην είσοδο του γκαράζ της Αμερικανικής Πρεσβείας, ενώ είναι η τρίτη φορά που το σπίτι του Τζέφρι Πάιατ γίνεται στόχος επίθεσης, το οποίο είναι μάλιστα απ’ τα πιο καλά φυλασσόμενα μέρη της Αθήνας.

Τις τελευταίες ημέρες, η αστυνομία έχει θορυβηθεί καθώς και το βράδυ της Τρίτης επικράτησε ένταση μετά την πορεία αλληλεγγύης των αντιεξουσιαστών στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ, τόσο σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, όσο και στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Πολυτεχνείο.

Διαβάστε ακόμα:

Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Καισαριανής | Έκαψαν το αυτοκίνητο δημοσιογράφου στου Παπάγου