Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς στις τοποθετήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Σκοπιανό και το Αλβανικό.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, σκληρή ήταν η επίθεση Κοτζιά σε Μητσοτάκη σχετικά με τις τοποθετήσεις του δεύτερου στο Σκοπιανό και το Αλβανικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να βλέπει την εξωτερική πολιτική σαν ένα πεδίο για επικοινωνιακά παιχνίδια:

Με τις τοποθετήσεις του επιβεβαίωσε τους λόγους για τους οποίους αρνείται να ενημερώνεται προσωπικά από τον Υπουργό Εξωτερικών, αντίθετα με ότι έκαναν προηγούμενοι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης: αρνείται να αντιμετωπίσει την εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Εξακολουθεί να την βλέπει σαν ένα πεδίο για επικοινωνιακά παιχνίδια

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά «ο κ. Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει, δεν γνωρίζει, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Φαίνεται ότι δεν του είπαν ότι την “μακεδονική γλώσσα” πρώτοι την “αναγνώρισαν” στη δεκαετία του πενήντα οι υπουργοί της ΕΡΕ και την παρέδωσε επίσημα η ΝΔ το 1977».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τα διμερή θέματα με την Αλβανία, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει με τη γνωστή ανευθυνότητά του να μιλά για το “τσάμικο”, ένα θέμα που η ελληνική κυβέρνηση σήμερα απορρίπτει να το δεχτεί ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι:

«Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τον εκβιασμό που έγινε στο ΕΣΕΠ, στο στυλ  “ή γίνεται αυτό που σας λέω ή θα δείτε τι θα συμβεί”. Εκβιασμό που απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα όταν έθεσα στην κρίση τους την “πρόταση” της ΝΔ. Να σημειώσει λοιπόν: Ο σχεδιασμένος εκβιασμός της ΝΔ απορρίφθηκε από το ΕΣΕΠ».

Διαβάστε ακόμη τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη:

Πώς σχολίασε ο πολιτικός κόσμος τη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ