Επίθεση δέχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας από μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε o ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα άτομα αυτά πρόκειται για μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης.

Επίθεση στον Πέτρο Κωνσταντινέα, τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το περιστατικό σημειώθηκε έξω από το γήπεδο της Καλαμάτας, όπου και αγωνίζεται η ομάδα της πόλης.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντινέας μιλώντας για το περιστατικό, δήλωσε ότι αυτό έλαβε χώρα «καθ’ οδόν προς το γήπεδο, και για καλή του τύχη δεν είχε μαζί το παιδί του».

Ο ίδιος μάλιστα, έστειλε και το μήνυμα πως «ο φασισμός δεν θα περάσει», ενώ αυτή την ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε πέντε προσαγωγές, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την επίθεση στον Πέτρο Κωνσταντινέα.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

«Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς», σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι:

Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους

ΣΥΡΙΖΑ: Η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα

«Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον Πέτρο Κωνσταντινέα, συμπληρώνοντας επίσης ότι:

«Όσοι σπέρνουν το  δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που  ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταδικάζει την επίθεση η ΝΔ

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την «απερίφραστη καταδίκη της» κι αποδοκίμασε την επίθεση που δέχθηκε ο Πέτρος Κωσταντινέας, ενώ όπως τονίζει «τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος του βουλευτή
Π. Κωνσταντινέα. Ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις».

Ποτάμι: Η βία δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην πολιτική αντιπαράθεση

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου από Το Ποτάμι, έγραψε ότι: «Η καταδίκη της επίθεσης εναντίον του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα, αυτονόητη υποχρέωση όλου του δημοκρατικού κόσμου. Η βία δεν πρέπει να έχει καμιά θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Οι δράστες πρέπει να τιμωρηθούν».