Επιτέλους! Ποδηλατόδρομοι στο κέντρο της Αθήνας!

LIKE US ON FACEBOOK

Το περιμέναμε πολύ καιρό, χρόνια, κι επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Ποδηλατόδρομοι στο κέντρο της Αθήνας! Διάβασε αναλυτικά σε ποιους δρόμους θα μπορείς να κάνεις ποδήλατο ανενόχλητος και με ασφάλεια.

Ίσως είναι από τις πιο καλές ειδήσεις της ημέρας: Ποδηλατόδρομοι στο κέντρο της Αθήνας κι εμείς λέμε… “κάλλιο αργά παρά ποτέ”! Η απόφαση πάρθηκε απ’ το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Πριν την απόφαση, είχε πραγματοποιηθεί μια συνεδρίαση κατά την οποία τονίστηκε πως η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει ποδηλατόδρομους.

Κι επιτέλους αυτό θα αλλάξει και πλέον θα μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου με το ποδήλατο ή να πηγαίνεις στη δουλειά σου με αυτό, αφού θα υπάρχει δίκτυο ποδηλατοδρόμου στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ποιους δρόμους;

Το συμβούλιο Αθηνών αποφάσισε πως η δημιουργία ποδηλατοδρόμων θα πραγματοποιηθεί στην 1η, 3η και 6η δημοτική κοινότητα. Όπως αναφέρεται, η συντριπτική πλειονότητα των ποδηλατόδρομων θα δημιουργηθεί σε δρόμους που θα έχουν και χρήση οχημάτων.

Μεταξύ των δρόμων που έχουν επιλεγεί είναι και τμήματα των οδών Ζωοδόχου Πηγής, Στουρνάρα, Μιχαήλ Βόδα, Αλκμήνης, Σόλωνος κ.ά. Ακριβώς στην καρδιά της Αθήνας!

Στους δρόμους αυτούς θα υπάρξουν παρεμβάσεις, όπως επέκταση των πεζοδρομίων στις γωνίες, εκτενής σήμανση κ.λπ.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα “παραδοθούν” στους πολίτες, αλλά σίγουρα είναι μια θετική είδηση και όλοι ανυπομονούν να πάρουν και πάλι το ποδήλατό τους και να ξεκινήσουν τις βόλτες τους. Σε ένα σωστό και ασφαλές δίκτυο και όχι στους δρόμους ή στα πεζοδρόμια.

Διαβάστε επίσης:

Το «έξυπνο» ποδήλατο σε βοηθά να κάνεις πετάλι και το βάζει ξανά στη ζωή σου!

Photo:unsplash/Dewang Gupta
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved