Επιστροφή πινακίδων λόγω εκλογών… αλλά όχι σε όλους!

LIKE US ON FACEBOOK

Επιστροφή πινακίδων λόγω εκλογών αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων αλλά όχι σε όλους. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνεις και ποιοι εξαιρούνται από αυτή τη διαδικασία;

Επιστροφή πινακίδων αποφάσισε ο Δήμος για την διευκόλυνση των πολιτών στις μετακινήσεις, προκειμένου να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες στους οποίους είχε γίνει αφαίρεση πινακίδων από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας μέχρι και την Κυριακή 19 Μαΐου, θα μπορούν από σήμερα 22 έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου, να τις πάρουν πίσω.

Φυσικά, η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος), από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το απόγευμα.

Ποιοι εξαιρούνται;

Δε θα επιστραφούν οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης (στάθμευση σε ράμπα ΑμεΑ, Ρ-71, Ρ-72), καθώς και η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές αρχές.

Την ίδια στιγμή να σημειωθεί πως θα πραγματοποιηθούν έκτακτα δρομολόγια σε ΚΤΕΛ, τρένα και πλοία, ώστε να καλυφθούν οι μεταφορικές ανάγκες και αν διευκολυνθούν οι πολίτες ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Παράλληλα, όσοι επιλέξουν το τρένο για τις μετακινήσεις τους, θα έχουν ένα μειωμένο εισιτήριο κατά 30% . Η συγκεκριμένη έκπτωση αφορά στα εισιτήρια για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ’ επιστροφής, από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, και χορηγείται με την επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης, έκπτωση 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων θα χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, καθώς και σε εφόρους και δικαστικούς αντιπροσώπους, για τη μετακίνησή τους από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους, με επίδειξη της σχετικής απόφασης διορισμού.

Η έκπτωση δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internet και δεν θα ισχύσει και στην περίπτωση επαναληπτικών δημοτικών εκλογών για ταξίδια που πραγματοποιούνται έως και 4 Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη έκπτωση δεν θα παρέχεται για τις μετακινήσεις στην προαστιακή γραμμή της Αθήνας και της διαδρομής Πάτρα-Ρίο.

Διαβάστε επίσης:

«Κόκκινη κάρτα» και κυρώσεις για μέλη εφορευτικών που θα κάνουν… κοπάνα!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved