Κι ενώ οι Αρχές προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ όσον αφορά την υπόθεση αρπαγής του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου, ο ίδιος με επιστολή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ. και δηλώνει πως βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Η επιστολή Μαυρίκου στο ΑΠΕ- ΜΠΕ αποτελεί μια ουσιαστικά ευχαριστήρια αποστολή προς την Ελληνική Αστυνομία για τον χειρισμό της υπόθεσης της αρπαγής του.

«Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτού του τόσο δύσκολου εγχειρήματος», αναφέρει στην επιστολή του ο 51χρονος επιχειρηματίας, χωρίς να αναφερθεί σε κάτι ιδιαίτερο για την περιπέτειά του, λίγο μετά την κατάθεσή του.

Ολόκληρη η επιστολή του Νίκου Μαυρίκου:

«Σήμερα 4 του μήνα Γενάρη του 2019, είχε αίσιο τέλος η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η ζωή μου , η οικογένειά μου και οι κοντινοί μου άνθρωποι .

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτού του τόσο δύσκολου εγχειρήματος.

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΛ.ΑΣ. (Ελληνική Αστυνομία) στο σύνολο της αλλά και τα επί μέρους καθ’ όλα τμήματα και τους προϊσταμένους αυτών .

Επίσης, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους κοντινούς η απλούς γνωστούς στην τόσο καταλυτική βοήθειά τους.

Νίκος Μαυρίκος»

Όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ελάχιστα διαφωτιστική, για τους δράστες της αρπαγής, αλλά και για το κρησφύγετο που τον κρατούσαν από την περασμένη Πέμπτη, ήταν και η κατάθεση που έδωσε ο επιχειρηματίας στον προϊστάμενο και αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ασχολούνται με την υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι της Πέμπτης και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι της μητέρας του όπου διαμένει προσωρινά, μετά την περιπέτειά του.

Όμως, ο ίδιος ενημέρωσε την Αστυνομία για την απελευθέρωσή του πολλές ώρες. Συγκεκριμένα, τηλεφώνησε και ανέφερε ότι ήταν ελεύθερος, σήμερα, Παρασκευή, γύρω στις 11 το πρωί.

Αμέσως, κλιμάκιο των αστυνομικών μετέβη στο σπίτι της μητέρας του. Ο Νίκος Μαυρίκος τους είπε ότι δεν ειδοποίησε αμέσως επειδή ήθελε να ηρεμήσει από την ταλαιπωρία και να βάλει σε μια τάξη τις σκέψεις του για να μπορέσει να δώσει κατάθεση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας είπε στους αστυνομικούς ότι οι απαγωγείς τον άφησαν σε άγνωστο σημείο, χτες, Πέμπτη, το μεσημέρι και από εκεί με ταξί πήγε στο σπίτι της μητέρας του. Μόνο όταν πλησίαζε το ταξί στο σπίτι κατάλαβε που βρισκόταν.

Όσον αφορά την αρπαγή του και την ομηρία του, είπε ότι τον άρπαξαν ξαφνικά στην Ακτή Θεμιστοκλέους τέσσερις άγνωστοι και τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως στην αρχή τον χτύπησαν και τον έδεσαν, ενώ τις περισσότερες ώρες του φορούσαν κουκούλα. Οι αστυνομικοί βρήκαν όντως σημάδια από χτυπήματα και δέσιμο στα χέρια.

Αναφορικά με το πού τον είχαν, τόνισε ότι δεν μπόρεσε να καταλάβει που τον πήγαν, ούτε πόση ώρα έκαναν να φτάσουν στο κρησφύγετο, αλλά αντιλήφθηκε ότι αυτό βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή.

Ο επιχειρηματίας φέρεται επίσης να ανέφερε ότι του ζήτησαν χρηματικό ποσό, αλλά δεν τους το έδωσε. Επίσης, όλο το διάστημα της ομηρίας του μιλούσε μόνο με ένα άτομο, το οποίο, όμως, δεν είδε.

Αναμένεται να δώσει κι άλλη κατάθεση στους αστυνομικούς σχετικά με την περιπέτειά του, ενώ οι Αρχές αναλύουν στοιχεία από κάμερες και άλλες πηγές από τον τόπο της αρπαγής, προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα:

Απελευθέρωση επιχειρηματία: 24 ώρες μετά ενημέρωσε τις Αρχές