Επεισόδια μετά τον θάνατο Ρομά στο αστυνομικό τμήμα Φυλής. 9 αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από «ντου» από τους συγγενείς του. Σε παθολογικά αίτια οφείλεται, κατά πάσα πιθανότητα, ο θάνατός του.

9 τραυματίες αστυνομικοί και μεγάλες υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός της επίθεσης που έκανε ομάδα Ρομάη οποία επιτέθηκε στις εγκαταστάσεις, με αφορμή το θάνατο του συγγενή τους.

Ο 62χρονος Ρομά είχε συλληφθεί την Τρίτη για κλοπές και βρισκόταν στο κρατητήριο του τμήματος Φυλής, όταν άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε. Λίγη ώρα αργότερα, έξω από το τμήμα, συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι του άτυχου άντρα- οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες κρατούσαν στα χέρια τους καδρόνια και πετούσαν πέτρες. Τα επεισόδια δεν άργησαν να ξεσπάσουν, με συνέπεια τον τραυματισμό εννιά ανδρών της αστυνομίας.

Μόλις έγινε γνωστό στους υπόλοιπους Ρομά της περιοχής, μαζεύτηκαν έξω από το τμήμα και άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος οφείλεται στους αστυνομικούς και όχι σε παθολογικά αίτια. Οι Ρομά άρχισαν να σπάζουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και να χτυπούν τους πάντες και τα πάντα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο 401 Νοσοκομείο χωρίς σοβαρά τραύματα.