Επεισόδια για τους πλειστηριασμούς στα Εξάρχεια (φωτο)

LIKE US ON FACEBOOK

Άσχημες εικόνες, για άλλη μία φορά, στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια.

Ο λόγος, μας είναι πλέον γνώριμος. Τα επεισόδια για τους πλειστηριασμούς είναι πια σύνηθες φαινόμενο, ακόμα και μετά την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, και η σημερινή μέρα (14/3) δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μέλη της Λαϊκής Ενότητας συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις τις αστυνομίας, αφού μερίδα των διαδηλωτών πέταξε αυγά στα ΜΑΤ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε τραυματίες, ένας εκ των οποίων είναι φωτορεπόρτερ, ο οποίος διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό με ασθενοφόρο.

Μέχρι τώρα, έχουν γίνει τρεις συλλήψεις ενώ σχηματίζεται και δικογραφία για το περιστατικό.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές είχαν επιχειρήσει να μπουν δια της βίας στο συμβολαιογραφικό γραφείο ώστε να εμποδίσουν τη πραγματοποίηση των πλειστηριασμών.

επεισόδια για τους πλειστηριασμούς

επεισόδια για τους πλειστηριασμούς

Τα επεισόδια για τους πλειστηριασμούς αφορούν τα ακίνητα τα οποία είναι προς πλειστηριασμό, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση των κινημάτων που είναι κατά των πλειστηριασμών πρόκειται για: Ένα διαμέρισμα 71 τ.μ. στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 45.000 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 520 τ.μ. για χρέος 100.000€ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 30.000 ευρώ, ένα υπόγειο 194 τ.μ. για κατάσχεση 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 42.500 και ένα οικόπεδο 386 τ.μ. με κατοικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο για χρέος 99.000 ευρώ με πρώτη προσφορά τα 85.000 ευρώ.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δήλωσε πως:

Ζητάμε να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί γιατί πρόκειται για λαϊκά σπίτια

 

Στο σημείο, έξω από συμβολαιογραφείο επί της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ μια διμοιρία έχει αποκλείσει την είσοδο και δεν επιτρέπει σε κανέναν να πλησιάσει. Στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο βρίσκονται άλλες τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Από τη συγκέντρωση δε θα μπορούσε να λείπει και η επικεφαλής του κινήματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έκανε και σχετική ανάρτηση στο Twitter:

Αυτή είναι η δεύτερη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο καθώς λίγες ώρες πριν διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί και έξω απο συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Μπόταση,στα Εξάρχεια.

Διάβασε επίσης:

Απ’ τον Μάιο ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο

Photos: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved