Επεισόδια έξω απ’ τη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο | Κλειστό το κέντρο

LIKE US ON FACEBOOK

Ένταση επικράτησε έξω από τη Βουλή μετά την διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ,  των πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων για το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια.

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω απ’ το κτίριο της Βουλής καθώς μια ομάδα ατόμων επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να φτάσει στο περιστύλιο της Βουλής. Σε αυτήν την κίνηση, οι άνδρες της Αστυνομίας απάντησαν με χημικά.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας.

Τραβούν χειρόφρενο τα ΜΜΜ

Το Μετρό θα παραμείνει εκτός λειτουργίας όλο το 24ωρο, ενώ και οι εργαζόμενοι του Τραμ έχουν προκηρύξει επίσης 24ωρη απεργία.

Ο ΗΣΑΠ δεν θα πραγματοποιήσει κανένα δρομολόγιο απ’ τις 12:00 μέχρι και τις 15:00.

Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά σήμερα, Παρασκευή.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Η ΠΝΟ έχει ανακοινώσει 24ωρη απεργία για σήμερα, Παρασκευή, με αποτέλεσμα όλα τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας.

Η ανακοίνωση:

«Για πολλοστή φορά ότι, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός κόσμος όχι μόνο δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, όχι μόνο δεν υπάρχει η οποιαδήποτε βούληση για την επίλυσή τους, παρά τις συνεχείς και κενές περιεχομένου υποσχέσεις τους. Αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα διαρκώς νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ’ εντολή του τρίτου μνημονίου.

Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η συνεχής παραβίαση των ΣΣΕ σχετικά με τον χρόνο και τρόπο καταβολής και υπολογισμού των δεδουλευμένων αποδοχών, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της 24ωρης απεργίας των γιατρών.

Στάση εργασία αναμένεται να κάνουν οι υγειονομικοί, οι οποίοι κινητοποιούνται ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Photo: Intime News
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved