Επίσημη ανακοίνωση: Σ’ αυτές τις τάξεις το κουδούνι θα χτυπάει στις 9

LIKE US ON FACEBOOK

Ήρθαν και οι επίσημες ανακοινώσεις απ’ το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το σε ποιες τάξεις τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9 το πρωί. Παράλληλα, αλλάζει και η ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου.

Σε ποιες τάξεις το κουδούνι θα χτυπάει στις 9; Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, η αλλαγή ώρας που συζητείται δεν θα αφορά στα δημοτικά, αλλά στα γυμνάσια και λύκεια, ενώ σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται και συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ για να συζητήσουν το θέμα.

Η επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους:

  • Αθανασία – Χρυσούλα Παπαθανασίου του Μενελάου, Κλινική Ψυχολόγο, ως Πρόεδρο,
  • Ιωάννα Μπίμπου Νάκου του Νικολάου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ,
  • Μαρία Χιόνη του Παναγή, Εκπαιδευτικό ΠΕ02 – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ́ Αθήνας.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, σε δηλώσεις του σημείωσε πως συντάσσεται το σχετικό πόρισμα της επιτροπής που έχει συγκροτήσει, για τη διερεύνηση δυνατότητας αναμόρφωσης του σχολικού ωραρίου.

Το προτεινόμενο σχέδιο συστήνει τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8.15 που ισχύει σήμερα, αλλαγή η οποία θα επηρεάσει και την ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου, το οποίο θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Ο υπουργός Παιδείας έχει ήδη προαναγγείλει, ως σκέψη, ότι από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20 τα μαθήματα στα Λύκεια να ξεκινούν στις 9 το πρωί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα».

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Το βράδυ της Τρίτης κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις αλλαγές στο λύκειο, στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και στις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ.

Το νομοσχέδιο έχει χαρακτηριστεί ως επείγον. Αυτό σημαίνει πως μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στη συνέχεια, το νομοσχέδιο θα πάει στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να ψηφιστεί μέχρι τη Μ. Τετάρτη. Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 15:00.

Διαβάστε ακόμα:

Τι αλλάζει στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και οι αλλαγές στη Γ’ Λυκείου

Photo: Dan Balilty / AP

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved