Επιδεινώθηκε η κατάσταση του Κουφοντίνα: Μεταφέρθηκε στην εντατική

LIKE US ON FACEBOOK

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεταφέρθηκε ο Κουφοντίνας την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Όπως είναι ήδη γνωστό, πριν μερικές μέρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου, εξαιτίας της απεργίας πείνας, την οποία έχει ξεκινήσει. Η κατάστασή του, όμως, επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στην εντατική ο Κουφοντίνας, αφού δεν σταμάτησε την απεργία πείνας παρά τη νοσηλεία του.

Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής του, κρίθηκε σκόπιμο από τους θεράποντες ιατρούς να μεταφερθεί με επείγουσα μορφή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Αχιλλοπούλειου”. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξακολουθούσε να αρνείται να λάβει τροφή ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο κι αυτό τον οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, να μεταφερθεί, δηλαδή, στην εντατική.

Ο Κουφοντίνας ξεκίνησε την απεργία πείνας, αφού ο εισαγγελέας αποφάσισε να θέσει βέτο στη χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο για τρομοκρατία, παρά το γεγονός ότι ο διευθυντής των φυλακών και ο υπεύθυνος ψυχολόγος είχαν κάνει θετική εισήγηση. Να θυμίσουμε πως μέχρι τώρα ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει λάβει στο σύνολο έξι άδειες.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κουφοντίνας παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αυτοβούλως, το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2002, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17ης Νοεμβρίου. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 200 αδικήματα σε 84 ενέργειες, μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονίες, που διέπραξε ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, από τις αρχές του 1983. Επίσης, κατηγορήθηκε για συνέργεια σε απόπειρες δολοφονιών και για ενεργή συμμετοχή σε δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις. Ωστόσο, απαλλάχθηκε από την κλοπή όπλων από το στρατόπεδο Συκουρίου στις 24 Δεκεμβρίου 1989, αφού η δίωξη που είχε ασκηθεί αφορούσε «κλοπή σε βαθμό πλημμελήματος», αδίκημα που παραγράφεται στην πενταετία.

Διαβάστε ακόμα:

Στο νοσοκομείο ο Κουφοντίνας αρνούμενος να δεχτεί τροφή
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved