Οι ψαράδες στα ανοιχτά της Μαρώνειας προς Σαμοθράκη ήρθαν αντιμέτωποι με μια… έκπληξη! Εκεί που ψάρευαν αμέριμνοι, αντιλήφθηκαν πως ανέσυραν έναν λευκό καρχαρία της Μεσογείου!

Οι ψαράδες έπιασαν λευκό καρχαρία της Μεσογείου στο Αιγαίο και τον έριξαν πάλι πίσω στη θάλασσα, αφού ήταν ζωντανός.

Ο λευκός καρχαρίας της Μεσογείου που πιάστηκε στα δίχτυα των ψαράδων ήταν μήκους περίπου 1,5 μέτρου.

Όπως αναφέρει το paratiritis-news.gr, ο λευκός καρχαρίας της Μεσογείου, ο οποίος έχει μέγεθος σαφώς μικρότερο από τους λευκούς καρχαρίες των ωκεανών, έχει εξακριβωμένη παρουσία στη χώρα μας εδώ και χρόνια, με τη Μεσόγειο να έχει μια τουλάχιστον περιοχή αναπαραγωγής έξω από τη Σικελία.

Λόγω του ότι το συγκεκριμένο είδος καρχαρία είναι υπό εξαφάνιση, οι ψαράδες αφού αλίευσαν τον καρχαρία, στη συνέχεια τον έριξαν ξανά στη θάλασσα, μιας και ήταν ακόμα ζωντανός.

Στη Μεσόγειο υπάρχουν 47 είδη καρχαριών εκ των οποίων περίπου 35 ζουν και στα πελάγη μας, με τον λευκό καρχαρία να θεωρείται κινδυνεύον είδος.

Πρόσφατα ένας γαλάζιος καρχαρίας εμφανίστηκε στη δημοφιλή παραλία Κάλα Ντομίνγκος, στην ανατολική ακτή της Μαγιόρκα γύρω στις 3 το μεσημέρι, όταν η παραλία ήταν γεμάτη κόσμο. Παιδιά και γονείς την ώρα που κολυμπούσαν κι έκαναν θαλάσσια σπορ, είδαν περίπου στα τρία μέτρα τον καρχαρία να κολυμπά ανενόχλητος. Φυσικά, οι λουόμενοι πήραν τα παιδιά τους κι πανικόβλητοι εκκένωσαν την παραλία, με τη βοήθεια της αστυνομίας που βρέθηκε στο σημείο.

Δες κι αυτό:

Πανικός! Καρχαρίας βγήκε στην ακτή και οι λουόμενοι έτρεχαν να σωθούν | Video