Έπεσε κεραυνός στην Ακρόπολη | Τέσσερις τραυματίες

LIKE US ON FACEBOOK

Έπεσε κεραυνός στην Ακρόπολη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να τραυματιστούν. Κλειστή η Ακρόπολη για λόγους ασφαλείας.

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει το κέντρο της Αθήνας με βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έπεσε κεραυνός στην Ακρόπολη με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός, ενώ τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κεραυνός έπεσε πολύ κοντά στην Ακρόπολη και συγκεκριμένα στο Ερέχθειο. Δύο αρχαιοφύλακες που ήταν στο σημείο τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρώς. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες πως ακόμη δύο άτομα τραυματίστηκαν, οι οποίοι ήταν επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Οι δύο αρχαιοφύλακες τραυματίστηκαν από γυάλινα θραύσματα, καθώς βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια .

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έλαβε κλήση μαζί με το ΕΚΑΒ και τα τέσσερα άτομα που τραυματίστηκαν στα εκδοτήρια, μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό.

Αφού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, οι δύο επισκέπτες πήραν εξιτήριο, ενώ οι δύο αρχαιοφύλακες παραμένουν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού, κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος για λόγους ασφαλείας. Παράλληλα, σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Μέχρι το βράδυ οι καταιγίδες στην Αττική

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ, τα φαινόμενα κακοκαιρίας θα πλήξουν την Αττική μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες, ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΜΥ αναφέρει για την κακοκαιρία:

  1. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους χαλαζοπτώσεις που εκδηλώνονται στην Αττική αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.
  2. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά μέχρι τις βραδινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για σήμερα:

Μη σε ξεγελά ο ήλιος… Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία;

Photo: Shutterstock
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved