Επεισόδια με χημικά σε εκδήλωση με ομιλητή τον Γαβρόγλου, σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, έξω από το 2ο Λύκειο Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

Τα επεισόδια με χημικά σημειώθηκαν λίγο πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, σχεδόν πενήντα άτομα προσπάθησαν να πλησιάσουν το σχολείο και να μπουν στην αίθουσα όπου θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση, που αφορούσε τις αλλαγές στο λύκειο.

Η ομάδα αποτελούνταν από μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, που ήθελαν να εισέλθουν στο σχολείο προκειμένου να υποβάλλουν ερωτήματα στον υπουργό.

Την είσοδο εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις κι έτσι στη συνέχεια ακολούθησαν τα επεισόδια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άνδρες των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και βομβών κρότου – λάμψης.

Παρόλο που η ένταση αποκλιμακώθηκε σχετικά γρήγορα, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ματαιώσουν την εκδήλωση και ο κ. Γαβρόγλόου ενημερώθηκε έγκαιρα και δεν πήγε ποτέ στο λύκειο.

Ταυτόχρονα, λίγα μέτρα πιο πέρα, μια ομάδα από σχεδόν 20 μέλη της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Κυβέρνησης.

Την επίθεση των αστυνομικών κατήγγειλε και το ΚΚΕ

Μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΚΚΕ κατήγγειλε την επίθεση αστυνομικών κατά μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στη Θεσσαλονίκη, απέναντι σε ανήλικους μαθητές, σε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών, που ήθελαν απλά να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και όχι να ματαιώσουν την εκδήλωση με ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας.

Η κυβέρνηση επιστρατεύει τον αυταρχισμό γιατί η πολιτική της είναι
αντιλαϊκή. Άλλωστε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιλέγει να συνδιαλέγεται “κεκλεισμένων των θυρών” μόνο με αυτούς που υποστηρίζουν τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να παλέψουν ενάντια στο αντιδραστικό σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο και για μια Παιδεία που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες τους».

Διαβάστε ακόμη:

Καθηγητές και μαθητές μπήκαν στο υπουργείο Παιδείας | Τι ζητούν