Έντονο το κύμα κακοκαιρίας | Προβλήματα σε αρκετές περιοχές (Photos & Video)

LIKE US ON FACEBOOK

Έντονο το κύμα κακοκαιρίας που ισχύει από το απόγευμα της Παρασκευής σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ισχυρή χιονόπτωση σημειώθηκε σε Τρίκαλα και Φθιώτιδα, ενώ στην Καρδίτσα έγινε προληπτική εκκένωση οικισμού. Ζημιές από έντονη βροχόπτωση εντοπίζονται στο νομό Ηλείας.

Απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου που έχουν προκληθεί προβλήματα.

Καρδίτσα: Εκκενώθηκε οικισμός

Προληπτικά εκκενώθηκε ο οικισμός «Μαύρικα» του δήμου Καρδίτσας εξαιτίας της υψηλής στάθμης του παραποτάμου Καλέντζη, που ρέει στις παρυφές του, μετά την δυνατή βροχόπτωση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η στάθμη του παραποτάμου σιγά σιγά κατεβαίνει, ενώ οι σχεδόν 500 Ρομά κάτοικοι του οικισμού μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο του 4ου γυμνασίου Καρδίτσας.

Πάνω από μισό μέτρο φτάνει το χιόνι στον Αυχένα Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου, ενώ στη Λίμνη Πλαστήρα το χιόνι έρχεται σχεδόν στα είκοσι εκατοστά, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο.

Στο ένα μέτρο φτάνει το χιόνι στα Τρίκαλα

Στο ένα μέτρο φτάνει το χιόνι σε σημεία του ορεινού όγκου του Νομού Τρικάλων, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης. Το χιόνι αγγίζει το ένα μέτρο στην περιοχή πάνω από την Καστανιά και προς τα Τρία Πηγάδια, ενώ στους 70-80 πόντους ανέρχεται το χιόνι στο Περτούλι.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ τα μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων επιχειρούν όλη την ημέρα προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο Τμήμα Μεγάλα Καλύβια – Μαγούλα εξαιτίας ανόδου της στάθμης του νερού του Ποταμού Πάμισου.

Κατολίσθηση στην περιοχή του Πηλίου

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στην Μαγνησία και κυρίως στο Κεντρικό Πήλιο και την Όθρυ.

Στην περιοχή του Πηλίου και σε μήκος περίπου 200 μέτρων, κατολίσθηση έχει κλείσει τον δρόμο Βόλου-Αγριάς-Δράκειας στο 5ο χλμ, ενώ έχει χαθεί το οδόστρωμα από τα βράχια και τις πέτρες που έχουν παρασυρθεί από τη μεγάλη ποσότητα νερού.

Από την έντονη χιονόπτωση στο Κεντρικό Πήλιο, με δυσκολία κινούνται τα αυτοκίνητα στον δρόμο Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς, όπου το χιόνι πέφτει από την Πορταριά και πάνω. Τα 30 εκαοστά έχει ξεπεράσει το ύψος του χιονιού στα Χάνια, ενώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο έχει φθάσει τα 50 εκατοστά.

Απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο τμήμα Πορταριά-Χάνια-Καράβωμα.

Στις Σποράδες πνέουν άνεμοι 8 και 9 μποφόρ, έτσι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου δεν επέτρεψε τον απόπλου των επιβατικών πλοίων για τα νησιά.

Μεγάλες ζημιές στην Ηλεία

Προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν και στην τοπική κοινότητα Λεπρέου, στην ορεινή ζώνη του δήμου Ζαχάρως.

Από τις συνεχείς βροχοπτώσεις, αποκολλήθηκαν ολόκληροι βράχοι, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν ένα σπίτι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.gr. Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, καθώς οι ένοικοι απουσίαζαν.

Πολύ χιόνι και στη Φθιώτιδα

Έντονη χιονόπτωση και στην Φθιώτιδα, όπου σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Θανάση Καρακάντζα, το χιόνι σε ορισμένες περιοχές έφτασε τους 60 πόντους.

Από το πρωί του Σαββάτου επιχειρούν τα συνεργεία της Περιφέρειας στην ορεινή Υπάτη και τα χωριά των Βαρδουσίων για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Έντονο το χιόνι και στην πλευρά της Πάππας και της Παλαιάς Γιαννιτσούς του Δήμου Μακρακώμης, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Πολύ χιόνι παρατηρείται από το απόγευμα του Σαββάτου και στην πλευρά του Δομοκού και πιο συγκεκριμένα από τα «δίδυμα» πρατήρια και μέχρι την Αγία Αικατερίνη (17ο χλμ) της ΕΟ Λαμίας – Καρδίτσας.

Photos: EUROKINISSI

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved