Αυτοπροσώπως προτίθεται να εμφανιστεί ο Νίκος Μανιαδάκης ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο αναμένεται να εξετάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες την προσφυγή του. Ο πρώην  προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος έχει στραφεί κατά της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, και κατά της διάταξης με την οποία του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανιαδάκης ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών εάν ερωτηθεί θα περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τις πιέσεις που όπως ισχυρίζεται  του ασκήθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές για να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis. Και συγκεκριμένα τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη και τον Έλληνα κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με τα όσα έχει μέχρι τώρα δηλώσει όταν αρνήθηκε να το κάνει κατέστει κατηγορούμενος, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του, πλην των καταθέσεων των άλλων προστατευόμενων μαρτύρων. Μάλιστα η μάρτυρας με την κωδική ονομασία “Αικατερίνη Κελέση” ανακάλεσε στη συνέχεια τα όσα είπε εις βάρος του.

Ωστόσο δικαστικές πηγές σημειώνουν ότι δεν είναι μόνο οι καταθέσεις, που ούτως ή άλλως θεωρούνται εκ του νόμου μειωμένης αξίας. Όπως αφήνουν να εννοηθεί τον “καίνε”, μεταξύ άλλων, mails και δικά του χειρόγραφα σημειώματα που κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια των εφόδων που πραγματοποίησαν.

Ελέγχεται και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Στενεύει ο δικαστικός κλοιός γύρω από τον Νίκο Μανιαδάκη. Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία στην υπόθεση Novartis, ελέγχεται πλέον και για ενεργητική δωροδοκία αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο dikastiko.gr….

Διαβάστε επίσης:

Η νέα κατάθεση που έφερε την ανατροπή στην υπόθεση Novartis και όλο το παρασκήνιο