Ένοχος ο Αγγλούπας για τον πυροβολισμό της Φαρμάκη

LIKE US ON FACEBOOK

Ένοχος κρίθηκε ο Αγγλούπας για τον πυροβολισμό της Φαρμάκη το 2011. Το δικαστήριο του επέβαλε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών με αναστολή.

Μπορεί να κρίθηκε ένοχος ο Αγγλούπας για τον πυροβολισμό της Φαρμάκη, ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Θυμίζουμε ότι ο επιχειρηματίας είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση των Ρομά που ξάφριζαν βίλες και σπίτια επωνύμων.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ο κατηγορούμενος να κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο και οπλοχρησία.

Ο ίδιος στην αγόρευσή του έκανε λόγο για σχέδιο συγκάλυψης και απόκρυψη στοιχείων.

Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας, έχουμε και εδώ μια εξαφάνιση στοιχείων. Βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος, είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της. Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. Τριάμιση χρόνια μετά η παθούσα πάει στον ανακριτή και ανακαλεί όσα είχε κει και είπε ότι τα είχε βρει με τον κατηγορούμενο, ότι ήταν υπερβολική στην αρχή και ότι έκανε ό,τι έκανε για να πονέσει τον κατηγορούμενο. Βέβαια δεν μας είπε σήμερα πώς πραγματικά τελικά έγινε το συμβάν αλλά δεν θυμάται και απλά αποδίδει την αρχική της στάση σε κακούς νομικούς συμβούλους

Ο Αγγλούπας στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει τη Γωγώ Φαρμάκη και ότι επρόκειτο για ατύχημα:

Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ήθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω

Σημειώνεται πως και η Γωγώ Φαρμάκη έκανε λόγο για ατύχημα σημειώνοντας ότι στο παρελθόν ήταν θυμωμένη με τον επιχειρηματία και είχε «κακούς συμβούλους».

Στο παρελθόν, η Φαρμάκη είχε καταθέσει: «Με το που τον είδα να έρχεται βίαια προς το μέρος μου, φοβήθηκα πολύ και άρχισα να ανεβαίνω τρέχοντας τη σκάλα προς την κρεβατοκάμαρα. Αυτός με ακολούθησε κυνηγώντας με και πίσω του ήταν η Όλγα. Κάθισα στο κεφαλάρι του κρεβατιού μαζεμένη από τον φόβο μου και με σκυμμένο το κεφάλι. Μου ζήτησε ξανά το σκυλί μου, τη Ζιζέλ, και, όταν αρνήθηκα ξανά, με πυροβόλησε. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι μου είδα τον Αγγλούπα να κρατάει όπλο και να σημαδεύει και κοιτώντας είδα την κοιλιά μου γεμάτη αίματα».

Ωστόσο, η κατάθεσή της δεν συμβάδιζε με τα λεγόμενα της Όλγας Φαρμάκη και του Αγγλούπα, οι οποίοι υποστήριζαν ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο τελευταίος το έβγαλε από την τσέπη του για να χαϊδέψει το σκυλάκι των δύο κοριτσιών.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved