Ένοχος ο αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία της μεσίτριας

LIKE US ON FACEBOOK

Το Δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως κι έκρινε ένοχο τον γιατρό για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας έναν χρόνο πριν στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 38χρονος.

Ένοχος ο αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία της μεσίτριας σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 38χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για «ανθρωποκτονία δια παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο» αλλά και για «περιύβριση νεκρού» και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

H εισαγγελέας είχε προτείνει ν’ απορριφθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που πρότεινε η υπεράσπιση.

Απορρίπτοντας τα όσα υποστήριξε ο αγγειοχειρουργός περί «ιατρικού λάθους», η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά είχε εισηγηθεί προς τους δικαστές και τους ενόρκους να τον κηρύξουν ένοχο για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και περιύβριση νεκρού.

Η εισαγγελέας είχε αναλύσει τα πραγματικά περιστατικά, όπως αυτά περιγράφονται στο κατηγορητήριο κι όπως εκτέθηκαν στις καταθέσεις των μαρτύρων, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα δύο αναισθητικά φάρμακα που χορήγησε στην ασθενή ενόψει της επέμβασης για την αφαίρεσης κιρσών.

Τα εν λόγω αναισθητικά της προκάλεσαν άπνοια και αναπνευστική καταστολή, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

«Δεν είχε την κατάλληλη εκπαίδευση και γνώση για τη χορήγησή τους, ούτε προέβη σε κάποια ενέργεια να την επαναφέρει ή να καλέσει σε βοήθεια, όταν διαπίστωσε τις παρενέργειες», τόνισε η εισαγγελέας ενώ συμπλήρωσε πως ο χώρος στον οποίο οδήγησε την 36χρονη ήταν ακατάλληλος. «Δεν διέθετε όργανα και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων καταστάσεων».

Όπως συμπέρανε η εισαγγελέας, ο γιατρός ήθελε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν πιο ταχεία η νάρκωση, ήθελε να έχει τη γυναίκα σε απομονωμένο χώρο και χωρίς ρούχα. «Την άφησε να πεθάνει γιατί δεν ήθελε να γίνει αντιληπτό τι έκανε στο συγκεκριμένο χώρο».

Διαβάστε επίσης:

«Ήταν εξ αμελείας θάνατος» ισχυρίζεται ο 38χρονος γιατρός του Ιπποκράτειου

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved