Ενοχλημένο το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με την επιδρομή του Ρουβίκωνα στη Βουλή

LIKE US ON FACEBOOK

ΕΔΕ διατάχθηκε απ’ το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την επίθεση του Ρουβίκωνα στο κτίριο της Βουλής με μπογιές και καπνογόνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επιδρομή του Ρουβίκωνα στη Βουλή, διατάχθηκε ΕΔΕ κατά αστυνομικών, λόγω της ανεμπόδιστης -για ακόμα μια φορά- επιδρομής της ομάδας ατόμων στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σε Αντιστράτηγο του Σώματος δόθηκε η εντολή να διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό εξωτερικά του κτιρίου της Βουλής και εφόσον διαπιστωθούν ευθύνες εντός του σώματος αυτές να αποδοθούν.

Θυμίζουμε πως το μεσημέρι της Τετάρτης, ομάδα ατόμων έκανε αιφνιδιαστική επίθεση με μπογιές στο προαύλιο της Βουλής. Η ομάδα των ατόμων ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την πλευρά της Όθωνος και πέταξε μαύρες και κόκκινες μπογιές, όπως επίσης και δύο καπνογόνα.

Στη συνέχεια, η ομάδα ατόμων τράπηκε σε φυγή προς την Πλατεία Συντάγματος.

Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου, η οποία μετά μετατράπηκε σε σύλληψη.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, ο οποίος με κείμενό του και βίντεο που ανήρτησε, έκανε γνωστό πως η επιδρομή έγινε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σημειώνεται πως το Μέγαρο Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους απερίφραστα την επίθεση. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Διαβάστε ακόμα:

Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη | Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη

Photo: EUROKINISSI
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved