Ενημέρωση πολιτικών αρχηγών απ’ τον Κοτζιά για το Σκοπιανό αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, μετά κι απ’ την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στα Σκόπια. «Όχι» από τη Νέα Δημοκρατία.

Η ενημέρωση πολιτικών αρχηγών απ’ τον Κοτζιά για το Σκοπιανό θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά και τα εθνικά θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών έχουν ήδη επικοινωνήσει με συνεργάτες της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Με αυτό το δεδομένο, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να συναντηθεί με τον Νίκο Κοτζιά την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς θα ενημερώσει και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση τους στην παρουσίαση βιβλίου του Ν. Μέρτζου.

Το «όχι» της ΝΔ στην ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών απ’ τον Κοτζιά για το Σκοπιανό

Πληροφορίες κάνουν λόγο για άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερωθεί από τον Νίκο Κοτζιά αλλά μόνο από τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές από τη Ν.Δ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως δεν έχει καμία αντίρρηση να ενημερωθεί για το Σκοπιανό και τα εθνικά θέματα απευθείας απ’ τον Πρωθυπουργό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να ενημερώσει τον τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο.