Ένας θησαυρός βιβλίων: Η νέα, εντυπωσιακή βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής

LIKE US ON FACEBOOK

Τρεις όροφοι αποτελούν τη νέα βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής, η οποία είναι ένας ολόκληρος θησαυρός βιβλίων!

Η νέα, εντυπωσιακή βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής εγκαινιάστηκε την Τετάρτη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στα ράφια της βιβλιοθήκης μπορεί κανείς να βρει 500.000 βιβλία, πάπυρους και χειρόγραφα, 20.000 σπάνιες εκδόσεις, εκδόσεις απ’ τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα, αλλά και 3.800 τίτλους περιοδικών.

βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής

Ο θησαυρός που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας από 16 ξεχωριστά Σπουδαστήρια και Βιβλιοθήκες που λειτουργούσαν έως τώρα στο κτίριο της Φιλοσοφικής.

Με τρεις ορόφους και συνολικό εμβαδόν 7.500 τετραγωνικά, η κατασκευή της διήρκεσε περίπου 13 χρόνια και υπήρξε όνειρο ζωής για όλους τους πρυτάνεις που ασχολήθηκαν με το εγχείρημα.

βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής

Αποπερατώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και ένα μήνα αργότερα άρχισε την πιλοτική λειτουργία της. Στα ράφια της βρίσκονται περίπου 500.000 βιβλία, πάπυροι και χειρόγραφα, περίπου 20.000 σπάνιες και πολύτιμες εκδόσεις, 3.800 τίτλοι περιοδικών, 4.000 τεκμήρια συλλογής οπτικοακουστικού και φωτογραφικού υλικού, με εκδόσεις που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα μέχρι και σήμερα.

Οι 400 θέσεις αναγνωστών δεν αφορούν μόνο τους σπουδαστές, αλλά οποιονδήποτε βιβλιόφιλο καθώς το κοινό μπορεί να επισκεφτεί αυτή τη Βιβλιοθήκη που είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας μετά την Εθνική. Είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη βιβλιοθηκονομία, καθώς περιλαμβάνει αυτόματο μηχάνημα ανταλλαγής βιβλίων.

βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής

Τη βιβλιοθήκη εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ προηγήθηκε προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο και παρουσίαση από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγήτρια Ελένη Μιχ. Καραμαλέγκου. Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο μουσικό πρόγραμμα από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής και ξενάγηση στους χώρους της βιβλιοθήκης.

Διαβάστε ακόμα:

Μια βόλτα στην πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του κόσμου | Photos

Photos: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved