Ένας Έλληνας είναι ανάμεσα στους 30 under 30 του Forbes για την Ευρώπη! O Σταύρος Τσομπανίδης, ιδρυτής της Phee, κατάφερε μια σπουδαία διάκριση, αποδεικνύοντας ότι οι νέοι στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν πολλά!

Ο 24χρονος που αναδεικνύει τα ελληνικά φύκια παγκοσμίως θεωρείται πλέον ως ένας από τους πλέον φερέλπιδες νέους στην κατηγορία της Βιομηχανίας, σύμφωνα με τη λίστα 30 under 30 του Forbes.

Σταύρος Τσομπανίδης Phee

Κάθε χρόνο, η λίστα αναδεικνύει νέους κάτω των 30 ετών οι οποίοι ξεχωρίζουν στο αντικείμενό τους. Συνολικά, περιλαμβάνει δέκα κατηγορίες, μεταξύ των οποίων Τέχνες, Επιστήμες, Τεχνολογία, Οικονομία, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Βιομηχανία.

Η πορεία της PHEE, με έδρα την Πάτρα, ξεκίνησε το 2015, όταν oι Σταύρος Τσομπανίδης και Δρ. Νικόλαος Αθανασόπουλος ακολούθησαν το όραμά τους για την αξιοποίηση των φυκιών που εναποτίθενται ετησίως στις παράκτιες περιοχές της χώρας μας. Έπειτα από δυο συναπτά έτη έρευνας και ανάπτυξης, κατόρθωσαν να αναπτύξουν και να κατοχυρώσουν μία καινοτόμο μέθοδο παραγωγής που αποσκοπεί στην αναγέννηση των νεκρών φύλλων της Ποσειδωνίας, φέρνοντας τα φύκια στην καθημερινή μας ζωή με έναν εναλλακτικό και πολύ ιδιαίτερο τρόπο!

Η PHEE παράγει και εμπορεύεται μία γκάμα χρηστικών προϊόντων επενδεδυμένων με την πολυχρηστική επιφάνεια (panel) PΗΕΕboard.

Θήκες για κινητά τηλέφωνα, συσκευασίες πολυτελείας, είδη σπιτιού και ρακέτες θαλάσσης, έχουν ήδη κερδίσει τους καταναλωτές εντός και εκτός συνόρων.

Τελευταίο δημιούργημα της PHEE είναι σκελετοί γυαλιών ηλίου με μοναδικά αισθητικά χαρακτηριστικά, πραγματοποιώντας μια συνεργασία με την εταιρεία Zylo στην Σύρο.

Το PHEEboard έχει επιπλέον εφαρμογές στον κλάδο του επίπλου και της
διακόσμησης εσωτερικών χώρων, αξιοποιώντας συνεχώς σε νέες βάση τα μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Η δραστηριότητα της PHEE περιέχει έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο, αφού η ανακύκλωση των ποσοτήτων της Ποσειδωνίας συνεπάγεται την μείωση του όγκου των σκουπιδιών και την εξοικονόμηση δημοσίων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η τελετή ανακοίνωσης των νικητών του Forbes 30 under 30 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.

Την Ελλάδα στη φετινή λίστα εκπροσωπεί επίσης η Χριστίνα Τρεμόντι, αναλύτρια, ιδρύτρια του i paid a bride Greece.

«Η σημερινή διάκριση είναι για την ομάδα μας μία μικρή ηθική ικανοποίηση για τα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, με παράλληλo αίσθημα ευθύνης. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τα φύκια παγκοσμίως γνωστά, προωθώντας τις αρχές της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των αγαθών που
βρίσκονται σε αφθονία γύρω μας», δήλωσε ο Σταύρος Τσομπανίδης απ’ την Phee.

Η λίστα με τους 30 under 30 του Forbes:

Δες εδώ ολόκληρη τη λίστα με τους 30 under 30 του Forbes για την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Σταύρος Τσομπανίδης και Phee: Ανακύκλωσαν τα φύκια απ’ τις ελληνικές ακτές και έφτιαξαν θήκη για το κινητό