Ο διαγωνισμός ομορφιάς στην Αμερική πραγματοποιήθηκε όπως κάθε φορά, με μια μικρή αλλαγή: Χωρίς μπικίνι. Οι γυναίκες δεν χρειάστηκε να κάνουν πασαρέλα με μπικίνι και αυτό ίσως είναι μια καλή αρχή.

Ο διαγωνισμός ομορφιάς στην Αμερική είχε όμορφες γυναίκες, είχε έξυπνες γυναίκες, είχε ανθρώπους. Και στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, μετά την αποκάλυψη δεκάδων σκανδάλων, οι διαγωνιζόμενες δεν χρειάστηκε να βάλουν το μαγιό τους και να κάνουν πασαρέλα, απλά να μιλήσουν ενώπιον κοινού και κριτών.

Για πρώτη φορά ο διαγωνισμός ομορφιάς Αμερικής για την ανάδειξη της Miss America 2019 δεν είχε μαγιό.  «Μας ενδιαφέρει τι κάνει την καθεμία αυτό που είναι», είχε δηλώσει η πρόεδρος του οργανισμού Miss America, Γκρέτσεν Κάρλσον, στον σταθμό ABC, προσθέτοντας ότι πλέον τα καλλιστεία θα δίνουν έμφαση στις ικανότητες, στην ευφυΐα και στις ιδέες των διαγωνιζόμενων.

Miss America 2019, λοιπόν, στέφθηκε η 25χρονη Νία Φράνκλιν από τη Νέα Υόρκη, ανάμεσα σε συνολικά πενήντα υποψήφιες από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες που ήθελαν να κατακτήσουν το στέμμα.

​Η Νια Φράνκλιν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βόρειας Καρολίνας, όπου με πτυχίο στη μουσική σύνθεση. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τραγούδησε το «Quando m’en vo’» από την όπερα «La Boheme» και τους άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό.

Να σημειωθεί ότι η εμφάνιση με μαγιό περιλαμβάνεται στα αμερικανικά καλλιστεία από τον πρώτο διαγωνισμό πριν από 97 χρόνια, το 1921. Ωστόσο, μετά το κίνημα MeToo και τις δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών στους χώρους εργασίας, οι εκδηλώσεις που τονίζουν το σώμα της γυναίκας δέχονται έντονη κριτική.

«Δεν θα σας κρίνουμε με βάση την εμφάνισή σας», είχε δηλώσει η Πρόεδρος «δεν θέλουμε να είστε εκεί έξω με μαγιό και ψηλά τακούνια […] Δεν χρειάζεται να το κάνετε πια». Από τότε που ανέλαβε την προεδρία έχουν αλλάζει πολλά στον διαγωνισμό ομορφιάς της Αμερικής.

Διαβάστε επίσης:

Διαγωνισμός ομορφιάς για…ηλικιωμένους στο Σάο Πάολο | Video

Photo:Noah K. Murray/AP