Ένας αστεροειδής πέρασε “ξυστά” απ’ τη Γη και δεν πήραμε χαμπάρι!

LIKE US ON FACEBOOK

Πόσα πράγματα συμβαίνουν έξω απ’ τον πλανήτη μας και δεν παίρνουμε χαμπάρι; Πολλά. Το πρωί της Πέμπτης πέρασε “ξυστά” απ’ τη Γη ένας αστεροειδής σε μέγεθος σπιτιού και ούτε που το καταλάβαμε!

Ο αστεροειδής πέρασε σε απόσταση 44 χιλιομέτρων, κοντά στο επίπεδο που κινούνται οι σύγχρονοι δορυφόροι γύρω από από τον πλανήτη μας (36.000 χλμ).

Πέρασε δίπλα απ’ τους δορυφόρους χωρίς να τους επηρεάσει και φυσικά δεν έπεσε στη Γη, όπως ακριβώς είχε διαβεβαιώσει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία .

Ο αστεροειδής με διάμετρο 15 έως 30 μέτρα δεν ήταν ορατός με γυμνό μάτι αλλά ούτε και κιάλια.

Και παρά τις πολλές θεωρίες –που έχουν βγει κατά καιρούς για το τέλος του κόσμου– ο αστεροειδής δεν μας έβλαψε κατά το πέρασμά του αλλά ήταν μια ευκαιρία να δοκιμαστεί το παγκόσμιο σύστημα προειδοποίησης για κινδύνους απ’ το διάστημα, σύμφωνα με ένα δίκτυο από αστεροσκοπεία και Πανεπιστήμια που τον παρακολουθούσαν στενά εδώ και δύο μήνες!

Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος αστεροειδής είχε περάσει και πάλι απ’ τη Γη το 2012 σε διπλάσια όμως απόσταση, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες του ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) θα μας επισκεφτεί ξανά το 2050 και το 2079.

Εκπρόσωπος του ESA δήλωσε σχετικά: 

Από σήμερα γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χτυπήσει τη Γη ούτε το 2050, όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το κοντινό πέρασμά του τότε μπορεί να αλλάξει κάπως την τροχιά του αστεροειδούς, έτσι ώστε να πέσει πάνω στη Γη το 2079

Μέχρι τότε έχουμε καιρό…

Photo: Getty

 

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved