Όνειρο του Ουίλιαμ Βασίλη, του παιδιού “ιδιοφυΐα” είναι να γίνει αστροφυσικός και  να αποδείξει ότι υπάρχει θεός.

Ο 11χρονος Έλληνας ιδιοφυΐα θέλει να καταρρίψει την θεωρία του Χόκινγκ. Αλλά ας τον γνωρίσουμε από την αρχή για να καταλάβουμε και πιο εύκολα γιατί έχει τον τίτλο της ιδιοφυΐας.

11χρονος Έλληνας ιδιοφυΐα θέλει να καταρρίψει την θεωρία του Χόκινγκ

Ο Ουίλιαμ Βασίλης γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2006. Ναι το 2006, καλά το διάβασες. Το 2015, στα 9 του έτη δηλαδή έγινε δεκτός από το κολέγιο του Saint Petersburg στην Φλόριντα. Πριν λίγο διάστημα αποφοίτησε και θα συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα.

Όλη η οικογένειά του είναι πολύ περήφανη για τον μικρό Ουίλιαμ Βασίλη. Στα αμφιθέατρα ανέφεραν ότι η συμπεριφορά του ήταν ίδια με αυτή των μεγαλύτερων συμφοιτητών του ενώ στο σπίτι και στην εκκλησία συμπεριφέρεται όπως τα παιδιά της ηλικίας του.

Βλέπει ταινίες, παρακολουθεί τηλεόραση, διαβάζει βιβλία και παίζει βιντεοπαιχνίδια και κάθε Κυριακή πηγαίνει στην εκκλησία.

«Το ΙQ του Ουίλιαμ, βάσει της εκτίμησης του κοσμήτορα της Σχολής του είναι 200 και έχει φωτογραφική μνήμη, ό,τι διαβάζει, ό,τι δει και ακούσει το απομνημονεύει και είναι σε θέση να το αναλύσει και να το αναπαραγάγει», αναφέρει ο π. Παντελεήμων Μαϊλης.

Έμαθε πριν γίνει 2 ετών πρόσθεση και αφαίρεση. Έμαθε το αλφάβητο τριών ξένων γλωσσών στα 3 του έτη. Και στα 4 του έτη διδάχθηκε άλγεβρα από τον μεγαλύτερο αδερφό του. Επίσης, στα 4 έτη του έμαθε να διαβάζει ελληνικά. Τότε ήταν που ξεκίνησε να πηγαίνει στην εκκλησία και να διαβάζει τον Απόστολο. Στα 5 του χρόνια διάβασε μέσα σε μια νύχτα ένα βιβλίο γεωμετρίας 209 σελίδων και την επόμενη μέρα κατόρθωσε να λύσει περίπλοκα προβλήματα. Τριγωνομετρία κατάφερε να μάθει μόνος του με την χρήση του υπολογιστή.

«Έκανε τα πάντα να φαίνονται σαν παιχνίδι», αναφέρει ο πατέρας του. Ο ίδιος ο πατέρας ανήρτησε βίντεο όπου ο Ουίλιαμ Βασίλης λύνει εξισώσεις και λέει γιατί ο πλανήτης Άρης είναι ένας νεκρός πλανήτης.

Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει τις σπουδές του στην Φυσική. Θέλει να κάνει καριέρα στην Αστροφυσική και να εργαστεί στη NASA: «Ο στόχος μου είναι να έχω πάρει το διδακτορικό μου μέχρι να κλείσω τα 18. Θέλω να αποδείξω μέσω της επιστήμης την ύπαρξη του Θεού για να μπορεί ο κόσμος να ξέρει την αλήθεια».

Διαβάστε επίσης:

Η θεωρία του Hawking που δημοσιεύτηκε μετά το θάνατο του