Ένα ακόμη μάθημα προστίθεται στα Δημοτικά Σχολεία, σύμφωνα με τροπολογία την οποία έκανε δεκτή ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Η «Διατροφική Αγωγή» θα διδάσκεται στα σχολεία.

Μια τροπολογία αλλάζει το στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού, καθώς προστίθεται το μάθημα «Διατροφική Αγωγή», το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού τα παιδιά θα διδάσκονται και θα κατανοούν την σημαντικότητα της υγιεινής διατροφής, τι κάνει καλό στο σώμα και τον οργανισμό και τι όχι.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έκανε δεκτή την τροπολογία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Στέφου. Σ. Αναγνωστοπούλου, Τρ. Μηταφίδη, Αθ. Μιχελή και Α. Ριζούλη, η οποία ορίζει ως διακριτό μέρος του ωρολογίου προγράμματος του Δημοτικού Σχολείου η “Διατροφική Αγωγή”.

Η διδακτική ώρα της Διατροφικής Αγωγής θα ανατίθεται , κατά προτεραιότητα, στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τη δεύτερη ώρα (14:15-15:00) του Ολοήμερου Προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση , ο αριθμός των εκπαιδευτικών , συμπεριλαμβανομένου και του υπευθύνου του Ολοήμερου Προγράμματος, στους οποίους ανατίθεται η διδασκαλία της Διατροφικής Αγωγής δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των λειτουργούντων τμημάτων της δεύτερης διδακτικής ώρας του Ολοήμερου προγράμματος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία.

Να σημειωθεί πως στο νομοσχέδιο για την Παιδεία και τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, υπάρχει ακόμη μια τροπολογία η οποία ορίζει τον αριθμό των μαθητών στην τάξη.

Οι μαθητές από 25 θα είναι 22 σε κάθε τμήμα στα νηπιαγωγεία και στην Α’ δημοτικού.

«Η μείωση του αριθμού θα ισχύσει από το ερχόμενο σχολικό έτος, 2019-20. Με την τροπολογία ικανοποιείται ένα δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας», όπως ανέφερε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι μπορούν να κάνουν δωρεάν μεταπτυχιακό | Η απόφαση

Photo: armyvoice.gr