Ένα μικρό βήμα για να σταματήσουν τα φροντιστήρια στα Γυμνάσια

LIKE US ON FACEBOOK

Η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια ξεκινά και ίσως αυτό είναι ένα μικρό βήμα για να σταματήσουν τα παιδιά να πηγαίνουν και φροντιστήριο. Ποια μαθήματα αφορά και πότε ξεκινούν.

Η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα όταν θα είναι όλα έτοιμα. Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου θα αναρτηθούν τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος έχει ήδη σταλθεί στα σχολεία της χώρας ως εγκύκλιο, όλα θα είναι στη θέση τους και θα ξεκινήσουν τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια στις 16 Δεκεμβρίου.

Ποια μαθήματα αφορά η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια

Τα μαθήματα θα αφορούν τη Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία και τα Αγγλικά.

Να σημειωθεί ότι στην ενισχυτική διδασκαλία μπορούν να συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασίου, που υστερούν στα μαθήματα αυτά ή μαθητές που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο, σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη διαδικασία μάθησης, η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, τα μαθήματα θα γίνονται μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος και κάθε μαθητής θα μπορεί να παρακολουθεί από ένα έως και όλα τα μαθήματα.Ως τμήμα μαθήματος ορίζεται κάθε ομάδα μαθητών/τριών που παρακολουθούν το ίδιο μάθημα. Σε κάθε τμήμα μαθήματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν 10 μαθητές/τριες το ελάχιστο και έως 15 μαθητές/τριες το μέγιστο.

Διαβάστε επίσης:

Σε ισχύ από φέτος η αλλαγή στο απολυτήριο Λυκείου

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved