Ένα ακόμη παιδί πεθαίνει στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού την παραμονή των Χριστουγέννων, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα απ’ το 7χρονο κορίτσι που είχε την ίδια άδικη τύχη.

Ένα ακόμη παιδί πεθαίνει στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον Φελίπε Αλόνζο Γκόμεζ, ένα 8χρονο αγόρι απ’ τη Γουατεμάλα που είχε συλληφθεί μαζί με τον πατέρα του από Αμερικανούς συνοριοφύλακες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αμερικανική συνοριοφυλακή, το 8χρονο αγόρι φαινόταν άρρωστο ενώ πέθανε την παραμονή των Χριστουγέννων, το βράδυ της Δευτέρας. Ο μικρός βρισκόταν υπό κράτηση απ΄τις 18 Δεκεμβρίου μαζί με τον πατέρα του, καθώς είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

Παρόλα αυτά, η αιτία του θανάτου του 8χρονου αγοριού δεν είναι κι επίσημα γνωστή. Αρχικά, το αγόρι μαζί με τον πατέρα του τέθηκαν υπό κράτηση στο Ελ Πάσο, στο Τέξας, ενώ για δύο ημέρες μεταφέρθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Ακολούθησαν δύο ακόμη μέρες σε άλλο κέντρο, για να φτάσουν στις 22 Δεκεμβρίου σε συνοριακό σταθμό στο γειτονικό Νιου Μέξικο. Τη Δευτέρα το βράδυ, το αγόρι είχε έντονο βήχα και δεν φαινόταν καλά και έτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με κοινή γρίπη.

Παρόλα αυτά, το παιδί παρουσίασε υψηλό πυρετό και δύο ώρες μετά το νοσοκομείο άρχισε να κάνει εμετούς. Ο πατέρας δεν δέχτηκε ξανά ιατρική βοήθεια, αφού το αγόρι αισθανόταν καλύτερα, σύμφωνα με αρμόδιες υπηρεσίες. Αυτό ωστόσο άρχισε να γίνεται υποτονικό και κατά τη μεταφορά στο νοσοκομείο έχασε τις αισθήσεις του, με τους γιατρούς να μην μπορούν να τον επαναφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό είναι το δεύτερο παιδί που πεθαίνει στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου είχε πεθάνει ένα ακόμη 7χρονο κορίτσι απ’ τη Γουατεμάλα.

Διαβάστε ακόμη:

Εάν δεν πάρω το τείχος δεν ξανανοίγει η κυβέρνηση, λέει ο Τραμπ

Photo: REUTERS/Jose Luis Gonzalez