«Λαβράκια» έπιασαν οι εντατικοί έλεγχοι που έγιναν στη Μύκονο, με POS να είναι συνδεδεμένα στην Ελβετία κι εργαζόμενους που είναι ασφαλισμένοι στην… Ισπανία!

Τι έπιασε η «Τρίαινα» στη Μύκονο; Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο κοσμοπολίτικο νησί με τους ελεγκτές να βγάζουν «λαβράκια»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο νησί της Μυκόνου στο πλαίσιο της επιχείρησης «Τρίαινα» βρήκαν POS που είναι συνδεδεμένα με την Ελβετία ενώ σε μαγαζί βρέθηκαν Ισπανοί εργαζόμενοι με ασφάλιση στο ισπανικό ΙΚΑ!

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, εντοπίστηκαν στο κατάστημα της Luis Vuitton στο κέντρο της Μυκόνου 2 POS συνδεδεμένα με την Ελβετία, ενώ άλλο ένα τέτοιο POS εντοπίστηκε στο κατάστημα της ίδιας εταιρείας που λειτουργεί στο Nammos Village. Μάλιστα στο κατάστημα της Louis Vuitton στο Nammos Village βρέθηκαν Ισπανοί εργαζόμενοι που ήταν ασφαλισμένοι στο Ισπανικό ΙΚΑ και τώρα ερευνάται η νομιμότητα της πρακτικής αυτής. Τα δύο POS κατασχέθηκαν.

Παράλληλα, στο κέντρο Καλούα στην Παράγκα της Μυκόνου διαπιστώθηκε, ύστερα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις 3.500 ευρώ, ενώ στο κατάστημα τουριστικών ειδών που λειτουργεί στον ίδιο χώρο εμπορεύματα δεν είχαν τιμολόγια αγοράς. Στο κέντρο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο.

Στο γνωστό εστιατόριο Κατρίν στο κέντρο της Μυκόνου κατασχέθηκαν οι ημερήσιες εισπράξεις ύψους 19.000 ευρώ διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία ύψους 380.000 ευρώ.

Τέλος, λουκέτο 48 ωρών επιβλήθηκε και σε μεγάλο πλυντήριο στη χώρα της Μυκόνου καθώς δεν είχε κόψει 67 αποδείξεις 13.000 ευρώ.