Ελεύθερος ο κοσμηματοπώλης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, μετά την απολογία του το πρωί της Τετάρτης. Ποιοι είναι οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν.

Ελεύθερος ο κοσμηματοπώλης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, με περιοριστικούς όρους, όπως αποφάσισε το Δικαστήριο σήμερα Τετάρτη.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κοσμηματοπώλη είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, όπως αποφάσισε το δικαστήριο μετά την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ο 73χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια, υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει και ότι η πρώτη κίνησή του ήταν να καλέσει την αστυνομία.

Από το πρωί βρέθηκαν στα δικαστήρια 100 συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα κατά του κοσμηματοπώλη, αλλά και των ΜΜΕ.

Να σημειώσουμε πως σε βάρος το είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας είχε απαγγείλει εις βάρους του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι και κακουργηματικού βαθμού αλλά και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ενώπιον του ανακριτή εμφανίστηκε την Τρίτη κι ο μεσίτης που συνελήφθη και χτύπησε επίσης τον 33χρονο. Ο 55χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για ν’ απολογηθεί την Παρασκευή ενώ υποστήριξε πως δεν ήθελαν να κάνουν κακό στον Ζακ Κωστόπουλο, απλώς «να τον περιορίσουν και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους που ήταν έξω απ’ το μαγαζί».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους ιατροδικαστές απροσδιόριστα είναι τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς δεν κατάφεραν να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Ο ένας των δύο ιατροδικαστών, κ. Καλογρηάς είχε δηλώσει πως «η σορός του φέρει κάποια κακώσεις, από τις οποίες όμως δεν φαίνεται ότι έχει προκληθεί ο θάνατός του».

Διαβάστε επίσης:

Η έκκληση της δικηγόρου της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

Credits: INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ