Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η απολογία του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης με περιοριστικούς όρους.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να του επιβάλλουν εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια, ο Κ. Μπαρμπαρούσης δήλωσε: «Θα σεβόμουν οποία απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει».

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ήταν υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής χαρακτήρισε ως «ατελείς λεκτικές υπερβολές και ατυχείς εκφράσεις» τα όσα είπε στη Βουλή ενώ έλεγε πως ήταν «άκομψη» η φρασεολογία του, η οποία, όμως, «δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος,  διότι δεν υπήρξε νοητική σύλληψη».

Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων

Θυμίζουμε ότι σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση είχε ασκηθεί δίωξη για όσα είχε πει στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Παρασκευής, όταν κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνει πραξικόπημα και να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ώστε «να σταματήσει η προδοσία της Μακεδονίας».

Διαβάστε ακόμα:

«Η Μακεδονία είναι ελληνική», φώναζε ο Μπαρμπαρούσης βγαίνοντας απ’ τη ΓΑΔΑ

Photo: Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ