Ανατροπή σε μια υπόθεση που μας απασχόλησε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς αφέθηκε τελικά ελεύθερος ο 20χρονος απ’ τη Θεσσαλονίκη που είχε χτυπήσει τον πατέρα του με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χάσει τη ζωή του.

Ελεύθερος ο 20χρονος απ’ τη Θεσσαλονίκη με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, ο 20χρονος είχε συλληφθεί καθώς είχε χτυπήσει τον 48χρονο πατέρα του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το περιστατικό έγινε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Άγιο Αθανάσιο.

Από τι πέθανε ο πατέρας; Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 48χρονου προήλθε από καρδιακά προβλήματα και όχι από τα τραύματα που του προκάλεσε ο γιος του.

Κατά την απολογία του ο 20χρονος κατηγορούμενος, υπήκοος Αλβανίας, παραδέχτηκε πως συνεπλάκη με τον πατέρα του αλλά ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε άμυνα.

«Όταν με χτύπησε αντέδρασα. Του έριξα τρεις γροθιές, αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να χάσει τη ζωή», φέρεται να είπε στην απολογία του, κάνοντας λόγο για “κακιά στιγμή”. Ο 20χρονος μίλησε για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, για το γεγονός ότι ο πατέρας του δρούσε βίαια όχι μόνο σε βάρος του αλλά σε βάρος κι άλλων μελών της οικογένειας.

Τα περιστατικά βίας που περιέγραψε φαίνεται να επιβεβαίωσαν συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία εξετάστηκαν από την ίδια ανακρίτρια.

Μετά από την απολογία και με την κοινή γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος  υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του.

Για την παραπομπή του σε δίκη αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται, μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης, να μετατρέψει την εις βάρος του κατηγορία.

Η δίωξη που του αποδόθηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ενώ ο συνήγορος του 20χρονου ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για “θανατηφόρα μη σκοπούμενη σωματική βλάβη”, πράξη που διώκεται επίσης σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε σχετικά με την υπόθεση:

Θεσσαλονίκη: 20χρονος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον πατέρα του