Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Kevin Spacey από δικαστήριο του Ναντάκετ, ενώ του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Kevin Spacey αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο, κινδυνεύει με φυλάκιση 5 ετών, αφού πάνω από 30 άνδρες έχουν καταγγείλει ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης απ’ τον ίδιο.

Ο δικαστής Τόμας Μπάρετ, του δικαστηρίου του Ναντάκετ στη Μασαχουσέτη αποφάσισε ο Αμερικανός ηθοποιός να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έπειτα από μια σύντομη ακροαματική διαδικασία.

Ο ηθοποιός, που εμφανίστηκε φορώντας ένα γκρι κοστούμι και γραβάτα, δήλωσε αθώος μέσω των δικηγόρων του, χωρίς οι ίδιος να μιλήσει ενώπιον του δικαστηρίου.

Ανάμεσα στους περιοριστικούς όρους, είναι ότι απαγορεύεται ο κατηγορούμενος να έρθει σε επαφή με το φερόμενο θύμα του ή τους συγγενείς του και όρισε τη διεξαγωγή της επόμενης ακροαματικής διαδικασίας για την 4η Μαρτίου.

Kevin Spacey αφέθηκε ελεύθερος

Ο Kevin Spacey είχε ζητήσει να εκπροσωπηθεί από τους συνηγόρους του, όμως το αίτημά του απορρίφθηκε από τον δικαστή, υποχρεώνοντάς τον να δώσει το παρών το πρωί της Δευτέρας (7/1) ενώπιον του δικαστηρίου.

Η επίσημη απαγγελία κατηγοριών έγινε 13 μήνες μετά τη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του διάσημου ηθοποιού. Η κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον ενός προσώπου άνω των 14 ετών επισύρει ποινή φυλάκισης πέντε ετών στη Μασαχουσέτη.

Θυμίζουμε ότι ο νεαρός που τον κατηγορεί είχε υποστηρίξει πως ο Αμερικανός ηθοποιός έβαλε το χέρι του, επανειλημμένως, μέσα στο παντελόνι του και τον άγγιξε την 7η Ιουλίου του 2016, ενώ οι δυο τους συζητούσαν σε ένα εστιατόριο στο Ναντάκετ.

Σύμφωνα με όσα του καταλογίζονται, φέρεται να τον προέτρεψε να καταναλώσει αλκοόλ και ο άνδρας ήπιε πολλές μπίρες, που του πρόσφερε ο ηθοποιός.

Διαβάστε ακόμα:

Επέστρεψε ο Kevin Spacey με ένα νέο αινιγματικό βίντεο