Ελεύθερος και ο δεύτερος κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα Παρασκευή ενώπιον του ανακριτή όπου και απολογήθηκε.

Ελεύθερος και ο δεύτερος κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου στον οποίο επίσης επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως και στον κοσμηματοπώλη.

Ο 55χρονος ο οποίος φαίνεται σε video να χτυπά μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου τον Ζακ Κωστόπουλο, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του 55χρονου, ενήργησε υπό καθεστώς φόβου και απειλής εξαιτίας της κατάστασης που βρισκόταν το θύμα και είχαν σκοπό να μην κινδυνέψει κανείς από τον Ζακ Κωστόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με τον κατηγορούμενο κρατούσε μαχαίρι.

Ένιωσα φόβο από την απειλή του μαχαιριού και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο νεαρός, που δεν του επέτρεπε να σκεφτεί λογικά. Είμαι συγκλονισμένος από την κατάληξη ενός νέου παιδιού. Δεν ήθελα, ούτε κατάφερα κάποιο χτύπημα στο θύμα που να συνετέλεσε στον χαμό του

Παράλληλα, υποστήριξε πως ήθελε να τον αφοπλίσει και μετά απομακρύνθηκε. Πρόθεσή του δεν ήταν, όπως επισήμανε, να τον σκοτώσει.

Να σημειωθεί πως μια νέα κατάθεση για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Η νέα κατάθεση αναφέρει πως ο 33χρονος ήταν νεκρός πριν μπει στο ασθενοφόρο, όπως υποστηρίζει περαστικός.

Η εν λόγω κατάθεση ενισχύει τα σενάρια ότι το θύμα δέχθηκε υπέρμετρη βία όχι μόνο από τους δύο άνδρες, τον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη, που κατηγορούνται για την υπόθεση, αλλά και από τους τουλάχιστον οκτώ αστυνομικούς που έσπευσαν στον 33χρονο.

Διαβάστε αναλυτικά:

Νέα κατάθεση για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου: Ήταν νεκρός πριν μπει στο ασθενοφόρο