Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Λυκουρέζος- Παναγόπουλος

LIKE US ON FACEBOOK

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο ποινικολόγοι μετά την πολύωρη διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας. Ποιοι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στους Λυκουρέζο– Παναγόπουλο;

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Λυκουρέζος- Παναγόπουλος μετά την μαραθώνια διαδικασία με τις απολογίες τους. Στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα και εγγύηση 50.000 ευρώ. Στον Θ. Παναγοπουλο επιβλήθηκε μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

O εφέτης ειδικός ανακριτής, Ευτ. Νικόπουλος, μαζί με τον εισαγγελέα Δημ. Γκύζη συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο ποινικολόγοι.

Η κόρη του Λυκουρέζου, Μαρία Ελένη, ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης του ανακριτή και η Νατάσα Καλογρίδη άρχισα να χειροκροτά. Και οι δύο παρέμειναν από τις 12:30 το πρωί έξω από το ανακριτικό γραφείο περιμένοντας το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο ποινικολόγοι

Η απολογία του Λυκουρέζου στον ειδικό εφέτη ανακριτή διήρκησε 6 ώρες, απ’ τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, στο Εφετείο.

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του, λέγοντας πως ποτέ δεν ήρθε σε επικοινωνία με τους Αλβανούς κρατούμενους, οι οποίοι φέρεται να εκβίαζαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Ο γνωστός ποινικολόγος παράλληλα αρνείται ότι ζήτησε δύο εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο για να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του, δικηγόρος Αντωνόπουλος, που είχε κατηγορήσει τον κ. Φλώρο, ότι έδωσε την εντολή για την δολοφονία του.

Ο Θεόδωρος Παναγόπουλος στο δικό του απολογητικό υπόμνημα τονίζει ότι σε καμία τηλεφωνική επικοινωνία που έχει καταγράψει ο «κοριός» της ΕΥΠ δεν αναφέρεται το όνομα του. Ο ίδιος προσθέτει ότι μπήκε στην υπόθεση Φλώρου το 2017 ενώ, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται ως μέλος της Οργάνωσης από το 2014.

Ο κ. Παναγόπουλος επιπλέον ισχυρίζεται πως στην δικογραφία δεν καταγράφεται καμία πράξη που να τον συνδέει με την απαίτηση «δώρου» από τον επιχειρηματία Φλώρο, ώστε να αποσυρθούν οι κατηγορίες περί ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλο

Διαβάστε ακόμα:

Όσα έγιναν στο γραφείο του ανακριτή με Λυκουρέζο και Παναγόπουλο

Photo: INTIME NEWS

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved