Στις απολογίες τους, τα μέλη του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα παραδέχθηκαν εν μέρει τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι κατηγορούμενοι για τα πλαστά διπλώματα, μετά τις απολογίες τους.

Όπως έγινε γνωστό, επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα σε βάρος τριών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών Νοτίου Τομέα.

Σε άλλους δύο υπαλλήλους, επιβλήθηκαν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι καθώς και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Στους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους επιβληθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα κατά περίπτωση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στις απολογίες τους οι περισσότεροι κατηγορούμενοι αποδέχτηκαν μέρος των κατηγοριών, υποστηρίζοντας, όμως, ότι λάμβαναν μικρά χρηματικά ποσά ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση πλαστών διπλωμάτων. Μάλιστα, οι ίδιοι φαίνεται να επικαλέστηκαν βιοποριστικούς λόγους.

Στις απολογίες τους φέρονται να έκαναν λόγο για πάγια πρακτική που βρήκαν και δεν ξεκίνησαν εκείνοι.

Ο διευθυντής  Μεταφορών Νοτίου Τομέα, ήταν ο μόνος που διαχώρισε τη θέση του και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. «Δεν έχω καμία σχέση, καμία συμμετοχή», είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

Σημειώνεται ότι πως το κύκλωμα χρέωνε ένα εικονικό δίπλωμα και κατ’ οίκον παραλαβή του, χωρίς εξετάσεις, από 2.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών του Εσωτερικών Υποθέσεων οδήγησε σε κρυψώνες -σε γραφεία και τα σπίτια των εμπλεκομένων- στις οποίες βρέθηκαν περίπου 200.000 ευρώ.

 Διαβάστε ακόμα:

Υπάλληλοι του υπουργείου στο κύκλωμα χορήγησης πλαστών διπλωμάτων οδήγησης