Έσβησε η φωτιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε ξεσπάσει στο γκαράζ του πλοίου απ’ την περασμένη Τρίτη, υπό αδιευκρίνιστα προς το παρόν αίτια.

Έσβησε η φωτιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μια φωτιά που είχε ξεσπάσει την περασμένη Τρίτη στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου.

Μέχρι και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου απ’ το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεφορτώθηκαν 6 φορτηγά, 29 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 οχήματα και 14 δίκυκλα.

Το πλοίο αναμένεται να ερευνηθεί εξονυχιστικά απ’ την Πυροσβεστική και τους πραγματογνώμονες, όταν ξεφορτωθούν όλα τα οχήματα, με σκοπό να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Το πρωί του Σαββάτου, βρέθηκε σε φορτηγάκι τον ΕΛΤΑ που είχε υποστεί ζημιά από τη φωτιά, μία καραμπίνα με φυσίγγια, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για νόμιμη μεταφορά με παραλήπτη πελάτη στην Κρήτη.

Παρόλα αυτά, οι αρμόδιες αρχές του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά εξετάζουν αν πράγματι η συγκεκριμένη μεταφορά του όπλου ήταν νόμιμη ή όχι.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ξεσπάσει στο τρίτο γκαράζ του πλοίου, την ώρα που αυτό έπλεε το βράδυ της περασμένης Τρίτης με κατεύθυνση προς τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με επιτυχία οι 875 επιβάτες, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΑΝΕΚ για το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να σβήσει η φωτιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»;