Ελεύθερη η Βίκυ Σταμάτη μετά την απολογία της για τις “χρυσές μίζες” των εξοπλιστικών. Οι πρώτες της δηλώσεις βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας.

Ελεύθερη η Βίκυ Σταμάτη μετά την απολογία της το πρωί της Πέμπτης. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικού όρους, ενώ απολογήθηκε για την υπόθεση με τις “χρυσές μίζες” των εξοπλιστικών.

Η απολογία της στο γραφείο της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς διήρκεσε μια ώρα περίπου και η ίδια αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Βγαίνοντας απ’ τα δικαστήρια η Βίκυ Σταμάτη δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. «Δεν κάνω δηλώσεις στο δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια, ενώ ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης έκανε λόγο για δικαίωση.

Ο κ. Ραγκούσης μίλησε για πολιτική δίωξη και για ανίερη σύμπραξη ατόμων με δικαστικές αρχές του εξωτερικού και δικηγόρους. «Οι σατανάδες τρώνε λεφτά», υποστήριξε προσθέτοντας πως μέσα στις επόμενες μέρες η κα Σταμάτη θα δώσει στη δικαιοσύνη περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Πολύ περισσότερο, μιλώντας για την δικαστική περιπέτεια της συζύγου του πρώην Υπουργού, μίλησε για ανθρώπινο δράμα και ομηρία της οικογένειας. «Δεν παντρεύτηκε υπουργό, δεν περπάτησε σε κόκκινο χαλί αλλά βρέθηκε σε φυλακή», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε πως η απολογία της Βίκυς Σταμάτη έρχεται μετά από μια εβδομάδα από την απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο πρώην Υπουργός πήγε ξανά στον ανακριτή για ένα ποσό περίπου 700.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκε σ’ ένα ασφαλιστήριο ζωής.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, το ποσό εισπράχθηκε απ’ τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως μέρος της «μίζας» για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Μετά την απολογία του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Να σημειωθεί πως ο ξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, στην απολογία του φέρεται να εμφάνισε ως ιδιοκτήτες του συμβολαίου τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγο του, Βίκυ Σταμάτη.

Διαβάστε αναλυτικά:

Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος | Η απόφαση του Εφετείου