Εκτός κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον με απόφαση Τραμπ

LIKE US ON FACEBOOK

Εκτός κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον με απόφαση Τραμπ. Ποιος τον αντικαθιστά, τι ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Εκτός κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον, έπειτα από απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε ο ίδιος την είδηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Νέος υπουργός Εξωτερικών ορίζεται ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα διευθυντής της CIA. Ο Ντόναλντ Τραμπ αφού ανακοίνωσε πως νέος υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο Μάικ Πομπέο, ευχαρίστησε τον Ρεξ Τίλερστον για τις υπηρεσίες του.

«Ο Μάικ Πομπέο, επικεφαλής της CIA θα γίνει ο νέος μας υπουργός Εξωτερικών. Θα κάνει απίθανη δουλειά», έγραψε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Πρόεδρος στο Twitter.


Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως νέος διευθυντής της CIA θα είναι η Gina Haspel, η πρώτη γυναίκα που διορίζεται σε αυτήν τη θέση.

Όπως εξήγησε πάντως αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός Πρόεδρος εν όψει και των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα αλλά και λόγω των ποικίλων διεθνών διαπραγματεύσεων για τις εμπορικές συναλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αποφάσισε να αλλάξει την ομάδα του.

Αναλυτικά όλη η λίστα με όσους έχουν αποχωρήσει απ’ την κυβέρνηση στον έναν χρόνο προεδρίας του Τραμπ:

Photo: © Kevin Lamarque / Reuters
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved