Εκτός ΚΟ του ΚΙΝΑΛ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

LIKE US ON FACEBOOK

Εκτός ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, μετά το «ναι» στη συμφωνία για το Μακεδονικό. Η σχετική ανακοίνωση.

Τη διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου, αποφάσισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ ν’ υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ.

Στην ίδια αναφέρεται ακόμη ότι με απόφαση της Προέδρου συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου:

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση. Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα

Λίγο νωρίτερα, με 29 ψήφους υπέρ, 22 κατά και 2 λευκά η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σημειώνεται ακόμη ότι η μειοψηφία πρότεινε, ο ίδιος να απέχει από την ψηφοφορία ή να δηλώσει «παρών», ενώ υπενθύμισαν και την τελευταία απόφαση του κόμματος για σύνδεση της ψήφου με τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.

Κόντρα ΚΙΝΑΛ – Θεοχαρόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά τη δευτερολογία του φέρεται να δήλωσε ότι του είχε προταθεί να είναι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας εάν καταψήφιζε τη συμφωνία:

Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη

«Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι», τόνισε ο ίδιος.

«Στο χώρο της Κεντροαριστεράς κάναμε πάντοτε συνεργασίες με πολιτικό πλαίσιο και διαφάνεια κι όχι παζάρια μ’ άλλα κόμματα», φέρεται να σχολίασαν απ’ την πλευρά τους κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής για όσα ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Διαβάστε ακόμη:

Και η ΔΗΜΑΡ υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved