Εκτός φυλακής ο Αριστείδης Φλώρος | Δεκτή η αίτηση αναστολής της ποινής του

LIKE US ON FACEBOOK

Εντός των επόμενων ημερών αφήνεται ελεύθερος ο Αριστείδης Φλώρος της Energa, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής της ποινής του. H απόφαση ελήφθη απ’ το Εφετείο Κακουργημάτων. 

Πιο συγκεκριμένα, οι δικαστές του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρω.

Μπορεί ο εισαγγελέας να είχε ζητήσει να απορριφθεί η αίτηση, όμως, τελικά οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα που ανέπτυξαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Βασ. Χειρδάρης και Ηλ. Αναγνωστόπουλος.

Ο συνήγορος του Αρ. Φλώρου, Βασίλης Χειρδάρης, σε δηλώσεις του στο iPop.gr φάνηκε πολύ ικανοποιημένος με την απόφαση, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως ήταν πολύ δύσκολο το Εφετείο ν’ αποφασίσει την αποφυλάκιση.

Στον Αριστείδη Φλώρο είχε επιβληθεί ποινή 21 χρόνων κάθειρξη: 18 χρόνια για υπεξαίρεση, 2 χρόνια για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και 1 χρόνος για τελωνειακή παράβαση. Επειδή του αναγνωρίστηκαν ορισμένα ελαφρυντικά, η ποινή έγινε από 1 έως 8 χρόνια. Δηλαδή το ανώτατο που μπορούν να του επιβάλουν είναι 8 χρόνια. Είχε εκτίσει ήδη παραπάνω απ’ τα 2/5 που προβλέπονται αυτή τη στιγμή απ’ τον νόμο. Επομένως, είχε εκτίσει ήδη περισσότερο απ’ την ποινή που μπορεί να του επιβάλει το δευτεροβάθμια δικαστήριο, γι’ αυτό τον άφησαν ελεύθερο

Ο Βασίλης Χειρδάρης γνωστοποίησε επίσης ότι πρέπει να κατατεθεί πρώτα το ποσό των 50.000 ευρώ και μετά θα αφεθεί ελεύθερος ο Αριστείδης Φλώρος, κάτι το οποίο θα πάρει 1-2 μέρες.

Θυμίζουμε ότι ο Αρ. Φλώρος είχε αποφυλακιστεί ξανά με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας. Ωστόσο, οδηγήθηκε ξανά πίσω στη φυλακή καθώς το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης, κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του. Παράλληλα, διατάχθηκε έρευνα από από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67%.

Photo: Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved