Εκτός ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κούικ λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, μια εξέλιξη λίγο πολύ αναμενόμενη. «Έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Εκτός ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κούικ, κάτι που πολλοί περίμεναν αφού φαίνεται πως ο Πάνος Καμμένος είχε πει τ “αντίο” εδώ και καιρό και του επιτεθεί λόγω της θετικής του στάσης στη συμφωνία των Πρεπών.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Τοσουνίδη, μιλώντας στο Kontra Channel, είπε πως ο υφυπουργός Εξωτερικών έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων», είπε, προσθέτοντας ότι τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ αποφάσισαν ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Μάλιστα, ο Τέρενς Κούικ εδώ και ένα μεγάλο διάστημα απέχει από τις συνεδριάσεις των ΑΝΕΛ, όπως απουσίαζε και στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος, την Τρίτη.

Δείτε το βίντεο από την δήλωση του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ:

Το «αντίο» του Καμμένου

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πως είχε πει το «αντίο» εδώ και καιρό καθώς είχε επιτεθεί έντονα στον υφυπουργό Εξωτερικών, λόγω της στάσης του για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Οκτώβριο από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ είχε χαρακτηρίσει τον Τέρενς Κούικ «Μαεκδονοκλάστη»  και «τσάμπα μάγκα».

Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι

Διαβάστε επίσης:

Νέα δήλωση Καμμένου: Εάν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ φεύγουν απ’ την Κυβέρνηση